"Tratta in bröstet bara och träna in ömma järngreppet, så att han inte har så mycket att välja på - ingenting, rättare sagt"

Uttalandet ovan kommer från Anna Wahlgren och vad det handlar om kan du läsa i citatet nedan som jag kopierat från Familjeliv.
Inlägget är skrivet av en mycket duktig debattör som kallar sig Brunello och som varit med och kämpat för att AW's metoder ska granskas då de många gånger är både kränkande och vanvårdande. Och alla de råd som ges till föräldrar i olika sammanhang inne på Anna Wahglrens föräldraforum, är alltför ofta fruktansvärda och får den mest hårdhudade att rygga tillbaka.


Skrivet av Brunello 2/6 2009 (http://www.familjeliv.se/Forum-3-28/m43486279-617.html)

Sagt av en AW-anhängare till en mamma med en 7-veckors bebis som "ve och fasa" fortfarande får en slurk mjölk innan hen somnar

"Du måste bryta detta mönster som går mot full snutt-karriär Och då får man vara lite brutal. Sikta in dig på en (dryg) timmas matande åt gången dagtid. Då är det mata-rapa-mata-rapa som gäller och inte så mycket som en halv minuts slummer. Så fort han börjar krångla vid bröstet eller håller på att somna, bestämmer DU att han absolut måste rapas just NU, och den rapen framkallas inte med några nuttiga små puffar över ryggen eller lilla baken utan med rejäla bonkningar, nerifrån och upp, så att du i princip CHOCKAR honom vaken, utan att för den skull naturligtvis vara våldsam. Kolla i spegeln att han inte blundar och se till att han inte har en chans, om man säger!

Så fort han sedan är vid medvetande igen, och har sina vackra ögon uppslagna (lätt chockad, alltså ) lägger du honom till igen, direkt, utan att darra på målet och utan att vänta på att han ska säga "Ja, tack, jag tar gärna lite påfyllning." Tratta in bröstet bara och träna in ömma järngreppet, så att han inte har så mycket att välja på - ingenting, rättare sagt. Bröstvårtan är i munnen och ingenstans kommer han, så det är bara att suga." 

....

"När du sålunda kan genomdriva mål efter mål på det här sättet och sedan hålla honom vaken ytterligare minst en halvtimme, helst två (enligt principen 2-2, som du SIKTAR mot) blir ni av med både snuttande och ömsesidig osäkerhet, och han kommer också att äta mer och mer åt gången. Vilket behövs nu, och det får INTE tummas på"  och så skriver hon i sitt försvarstal idag (
www.newsmill.se/artikel/2009/06/02/barnlakarn... , min anmärkning) att hon "förr" skrev rättframma och hårda råd?
Detta är från april.. 2009
Trackback