15 kg viktnedgång...

är en befrielse, en enorm lättand bokstavligt talat. Jag kan röra mig bättre, jag mår bättre, och jag känner mig numer ganska tillfreds när jag ser mig i spegeln.....och höjdpunkten: jag kommer inte längre att få 'skavsår' på insidan av låren på sommaren!:-)
För dem som inte hänger med och aldrig har burit omkring på övervikt så kommer dessa 'skavsår av att lårens omfång helt enkelt gör att de vid varje steg skaver mot varandra.
Så jag är överlycklig över att nu kunna slänga dem avklippta tunna strumpbyxorna som jag hade ibland för att undvika dem där jävla skavsåren. Detta tipsade förresten Lady Dahmer om i sin blogg nån gång, vilket jag är evigt tacksam för, men nu åker dem i soporna!!!:-)


Men det finns en baksida också, eller fler faktiskt. Det är extremt dyrt att behöva handla nya kläder, från trosor, bh till jeans o annat. T.o.m. skorna har blivit för stora:-( Så just nu är min garderob minimal.
Det är ju inte så att man kan byta från stl 42 till 36 på en gång när man börjar gå ner, man går ner en storlek i taget, som sen också blir för stort/sitter jävligt illa.

Och så var det ju det här med huden!
Men vad fan! Som om det inte räckte med kläderna, huden har liskom också blivit för stor!
Man skulle ju kunna tro att det liksom skulle hinna 'dra' ihop sig på 8 månader vartefter som kilona försvann, men icke! När jag var typ 20-25 så hängde huden med vad man än gjorde. Men viktnedgång vid 46 års ålder gör en  grymt medveten om att huden är som gammla gummiband - de drar helt enkelt inte ihop sig, de bara hänger.

Så ja...jag hade typ bröst en gång, jo faktiskt, för exakt 8 månader sedan....suck!

Men vad fan,  jag ska inte klaga, det finns ju dem som inte har ben och dem klagar minsann inte. (man får inte klaga eftersom det alltid finns dem som har det mycket värre!)

"Han ser ut som en tomat!" sa Neo när han såg bild på Dalai Lama:-)


Ja, jag var där:-)
Jag var i Lund i lördags och såg mina båda favoriter Dalai Lama och Lasse Winnerbäck. Att dem över huvudtaget någonsin skulle befinna sig på exakt samma plats och att jag dessutom skulle få båda på bild samtidigt hade jag aldrig ens kunnat drömma om.

Jag har inte världens bästa kamera och jag skäms över att jag inte ens kan alla funktioner på den, så bilderna blev som dem blev...

Upplevelsen bär jag dock med mig resten av livet tillsammans med ett tidigare möte med Dalai Lama då jag helt osannolikt fick chansen att möta honom en kort stund 'face-to-face':-)
Här är bilden där Neo tycker "Dama laja" ser ut som en tomat:-)*


Lasse sjöng självklart "Ingen soldat"...och jag grät en skvätt*Det ser faktiskt ut som om dem kramas <3
*Lasse är påtagligt rörd över gåvan han precis fick av Dalai Lama..*
Kroppsspråket är yvigt och grimaserna många och följs ofta av.....*ett smittande skratt:-)

Det var en oförglömlig eftermiddag....
Tack Sanna för biljettern<3 och för passning av Neo.

*

F.O.M. NU: Bojkott av Polarn o Pyret Kullagatan Helsingborg!

Var inne på P.o.P idag på Kullagatan i Helsingborg för att kolla ytterkläder till Neo. Han var med + en kompis. Neo lekte med dem leksaker som finns i affären när han han plötsligt säger att han har kissat på sig. Jag kollade snabbt och konstaterade att han ännu inte 'tömt' hela blåsan, att det bara hunnit komma lite i kalsongerna, det hade inte hunnit gå igenom byxor och overall. Han står alltså och håller sig rejält för att resten inte ska komma, vilket innebär att det är akut att få in honom på en toalett.
Jag ropade till expediten, som var ca 1,5 meter ifrån och som inte hade undgått vad som var på gång, att han måste på toa för att han har börjat kissa på sig - bokstavligt talat.
"Vi har ingen toalett!" svarar hon rätt irriterat. När jag säger att dem måste ha en toa så hänvisar hon till Åhlens 150 meter bort!!!!

Till saken hör att jag var i samma affär för ca 2 månader sedan med en väninna och hennes dotter som är 4, och hon blev också i akut behov av toa och fick så klart låna toaletten.

Om det inte hade varit en så utsatt situation för Neo så hade jag fan dragit av honom byxorna och låtit honom kissa på golvet.

Gissa om jag ska kontakta butikschefen på måndag!