Vad hände?

Plötsligt har jag en unge som springer omkring/sitter/går och fiser i tid och otid. Och varje gång han gör det så kommenterar han det också, högt och tydligt, "Mamma jag fes!" eller till kvinnan i kassan på ICA "Hörde du att jag fes?" eller till närmsta 'stolsgranne' på bussen "Jag fiser" och så skrattar han så att han nästan kiknar ibland.
Och det är liksom inga tysta försynta små fisar, det är brak-skitar som ekar mellan väggarna!!

Och däremellan så pratar han BARA om bajs. "Vad är det för bajs-mat?" "Vi äter bajs hemma", "Jag har bajs-kläder", "Jag ska bajsa på dig!", "Vi lekar med bajs på dagis", "Du har bajs i håret" och till den som står eller går närmast på stan så skriker han gärna "Bajsar du?" och så samma as-garv!

Hur blev det så här?????*

Kungligt besök

I skrivandets stund , eller i alla fall för nästan en timme sedan, så har kungafamiljen stigit iland här i Helsingborg.

Detta besök, eller rättare sagt spektakel, har tagit 2,5 år att planera och kostar måååånga miljoner.

Och än en gång blir jag bara förbannad när jag förstår hur mycket pengar som går till allt detta royalist-spektakel. Pengar som kunde användas till människor som VERKLIGEN behöver hjälp i vår stad. Pengar som tas från alla skattebetalare och som går till allt och inget runtomkring ett antal människor som är fullt friska och arbetsföra och som skulle kunna tjäna sina egna pengar som alla andra.

När jag gick hem från bussen efter att ha lämnat Neo på dagis så gick jag förbi en av de mest utsatta uteliggarna som finns häromkring. Det är han som alltid är nerkissad och har så söndertrasade och skitiga kläder att man förvånas över att dem håller ihop. Det är han som knappt kan gå och faktiskt knappt kan sitta upprätt. Det är han som folk går omvägar för, för att slippa möta hans livlösa blick och den enorma tragik som alltid speglar sig i hans ledsna ögon.

Jag undrar om kungen, drottningen inkl resten av familjen ens för en sekund tänker på honom eller alla andra hemlösa när de tar emot alla gratis-pengar och allt som följer vid deras besök? Nej knappast.

De är så fullt upptagna med att vältra sig i den lyx med gratis lyx-mat, gratis värme, gratis-boende och gratis-skjuts de får, som omger dem var de än sätter sina royalist-fötter att de aldrig ens kommer i närheten av den hemlöse mannens enormt tragiska tillvaro.

Tänk er om kungafamiljen för en enda gång skull hade sagt då dem tillfrågas om de ska besöka en stad;

"Tack för er inbjudan, men nej tack. Vi skulle däremot vilja att alla dem pengar som ni hade tänkt lägga på vårt besök oavkortat ska gå direkt till exempelvis alla hemlösa så att de slipper vara ute under den kommande vintern."

Ja tänk om.....
Bildkälla
Bara kostnaderna för klänningarna på bilden ovan hade tex kunna föda o värma en hel stads hemlösa under en längre tid.*

Förlåt alla Odd Molly-fans......men vem fan betalar 1300 spänn för en möss-jävel???

Ful är den också!!

BILDKÄLLA

Han är så öppen och informativ, min son..

 
 
"Mamma, nu har jag bajsat en klutt...det är majs i den!
..och nu kom det en jätte-stor klutt, den är brun o lång!"
 
 
 

När ska ni börja se lite längre än till den rosa tyllkantens slut???

Jag blir så jävla förbannad, för mitt barns skull och för ALLA barns skull när jag läser en så stor mängd inskränkta kommentarer som jag gjort på Bambis blogg.

Det är mycket märkligt det där, att det är så många människor som väldigt gärna vill att det ska vara jämställt mellan könen, MEN när de får höra att en förälder inte gillar att dottern kallas för prinsessa eller när man vill ge sina barn ALLA möjligheter när det gäller både kläder/färg på kläder och leksaker och att man ska tänka på HUR man bemöter barn oavsett kön, så blir det ramaskri??

Herregud, när ska ni börja tänka alla ni som 'skriker' om det som står ovan.

Jag är så jävla trött på kommentarer som "ja men hon ville ju bara väl när hon kallade din dotter för prinsessa" eller "vill du verkligen att folk ska tro att han är en flicka?". Nej, det är inte längre att mena väl, för har man ett uns av lite kritiskt tänkande och orkar bemöda sig med att  ta reda på VARFÖR män och kvinnor inte är jämställda, så VET man att det inte bara uppstår helt plötsligt ur tomma intet.

Fattar ni inte att det börjar någonstans, denna ojämlikhet? Att någonstans på vägen från bebis - nej förresten, från fosterstadiet - till vuxen så händer det en massa saker som i slutändan gör att flickor/kvinnor och pojkar/män behandlas ojämlikt.

Könsrollerna flicka/kvinna och pojke/man präntas in dag ut och dag in i alla möjliga sammanhang. Det är ett inpräntande som sker med hjälp av förväntningar, kläder, attityder, bemötande av barn (läs flickor resp pojkar) o.s.v., som sen följer med in i vuxen ålder och påverkar hur vi behandlar könen olika, ett socialiserande in i snäva könsroller som är allt annat än jämlika.
MEN dessa är INTE omöjliga att bryta.

Det handlar om att ALLA vuxna människor som vill ha ett jämlikt/jämställt samhälle är skyldiga att ta reda på hur hela processen fungerar och VAD det är som gör att flickor/kvinnor och pojkar/män faktiskt fortfarande år 2010 behandlas så olika och icke jämställt.

Ni är fanimej skyldiga att läsa på om bla genus om ni vill att era barn, era pojkar och flickor ska behandlas lika i framtiden. Sluta oja er och gapa över genus-föräldrar, de föräldrar som faktiskt tar sitt ansvar för att deras barn ska få, i alla fall en liten chans att nå detta jämställda mål.

I klartext betyder det alltså att ni som INTE tar reda på hur könsrollerna blir till och är med och befäster denna ojämlikhet och som inte aktivt verkar för att det ska bli jämställt, NI tar INTE ansvar för våra barns framtid!!


Jag är faktiskt svensk!!!

För några veckor sedan så stod jag och väntade på min flickväns dotter som skulle komma med bussen från skolan. Busskuren är helt i glas och ganska stor med bla tre sittplatser på ena långsidan som sitter ihop som en bänk.

På den yttersta platsen till vänster satt en gråhårig kvinna i ca 70-års-åldern, som jag kommer att kalla sur-kärringen och på den andra yttersta platsen satt en förmodligen lika gammal kvinna med invandrarbakgrund. På mittenplatsen stod invandrarkvinnans matkasse.

Jag ställde mig framför dem för att titta på busstidtabellen som satt på glasrutan ovanför dem, då säger sur-kärringen till mig att jag kan sätta mig för hon får MINSANN ta bort sin kasse(och syftar på invandrarkvinnan).
Nej tack säger jag, jag vill inte sitta och flyttar mig några steg bakåt för att bara 'stå och vänta'.
Då vänder sig surkärringen till invandrarkvinnan, bankar jätte-hårt med handflatan flera gånger på kanten på sitsen och säger med mycket hög och tydlig röst

"D E N  H Ä R  S K A  M A N  S I T T A  P Å   O C H  I N T E  F Ö R V A R A  S I N A
K A S S A R  P Å,  M E N D E T   F Ö R S T Å R   V Ä L   I N T E   S Å N A   S O M   D U  !!!
F Ö R S T Å R   D U   V A D  J A G  S Ä G E R,   D E N  H Ä R   S I T T E R  M A N  P Å!!! "

Jag tände till på alla 75 cylindrar och skrek till tanten " Vad fan håller du på med, ingen behöver ju sitta just nu! gamla människa hur beter du dig egentligen?" Hon fnyste till och vände bort huvudet. och jag var också tvungen att vända mig bort från henne för att inte följa impulsen att slå henne på käften.

Det går max någon minut, när sur-kärringen sätter igång igen. Hon vänder sig än en gång till invandrarkvinnan och säger högt och tydligt
" J A G  Ä R  F A K T I S K T  S V E N S K,  F Ö R S T Å R D U  D E T ?"

Om jag blev arg innan så är det inget mot vad jag blev nu, jag skrek frågande vad fan det hade med saken att göra att hon var svensk, att jag skiter fullständigt i vad hon är för man beter sig inte som henne och bad henne hålla käften eller gå därifrån.

Medan jag försöker lugna ner mig och återfå normal andning så upptäcker jag när jag ser mig omkring att det är ganska mycket folk i busskuren, ca 8-9 pers. och alla som står där har invandrarbakgrund.

Och alla LER...mot mig!:-)

Gissa om det var skönt att säga ifrån. Det var så uppenbart att denna sur-kärring  var mycket negativt inställd till invandrare. Förhoppningsvis så vågar hon i alla fall aldrig mer yttra sina invandrarfientliga åsikter.

När det låter för bra för att vara sant...

...så är det inte sällan något som är riktigt galet, så var det här på Eko-kidz i Gantofta
Dagiset som gud glömde

Tack och lov så bytte jag till slut dagis och nu äntligen behandlas min pojke som alla de andra barnen och enligt Likabehandlingsplanen.

Jag har diskuterat med en massa människor ang det som hände på min sons förra dagis och fått frågan om pedagogerna också betedde sig illa, men nej inte direkt, men indirekt så gör dem ju det, då de accepterar att ägaren behandlar både dem och vissa av barnen och barnens föräldrar illa i olika situationer.

Att vara tyst och inte agera när något är galet är också att vara en del i det som sker. Man kan inte skylla på att det är chefen som bestämmer, varje enskild pedagog har ett ansvar för att barnen och föräldrarna behandlas korrekt och självklart har de ett eget ansvar att säga ifrån när de själva också blir kränkta av chefen. De har lagar o regler att följa som alla andra dagis och är det något som sker som bryter mot dessa så har de en skyldighet att agera.

Men ang just dessa pedagoger så är de i grund o botten jätte-goa och framförallt den ena som Neo var väldigt fäst vid, men det hjälper ju inte i längden då det 'blundas' för vad som sker.
Jag har tyvärr inte ens kunnat få tag på dem då jag tog Neo från dagiset, då ägaren vägrar att lämna ut deras e-mailadresser trots att jag flera gånger begärt att få dem för att dels tacka dem men också tala om varför jag tog Neo därifrån.

Ärligt talat så tror jag att ägaren har lämnat en helt annan version till dem varför han slutade och då alltså utelämnat allt som jag förmedlat via mail inkl de s.k svar hon själv skickade.***


Tack JÄVLA JÄVLA Skånetrafiken....

....för att ni är mästare på obefintlig beredskap och information när något oförutsett inträffar i tågtrafiken.

Tack vare er så missade vi att gå med i Regnbågsparaden!

Så dagens raka höger är ni mer än väl förtjänta av!!