ANNA WAHLGRENS GRYMMA METODER MOT BARN...

...är något som gäckat både mig och massor med föräldrar extremt mycket de senaste dagarna, framförallt hennes metod "tryckpressen" där man med våld ( AW-anhängar kallar det något annat som ska låta positivt) pressar ner barnets kropp och huvud mot madrassen trots att barnet kanske inte alls vill ligga så eller ha huvudet åt det hållet som AW anser.

Nu är denna metod inte den enda som jag (och många andra) anser är grova kränkningar mot försvarslösa barn. Hela hennes metod SHN (sova hela natten) är som ett militäriskt schema där barnen ska sova äta och bajsa på bestämda tider. Och ett barn som t.ex. vaknar av att det  har bajsat ett par timmar  innan det är bestämt att barnet får vakna får INTE tas upp för blöjbyte utan ska genast med diverse metoder fås att somna om omgående. Detta har självklart i flera fall lett till att bebisars bajsiga blöjor har ignorerats och lett till såriga och sönderfrätta rumpor.

Det finns många exempel att läsa på AW's hemsida i forumet om hur föräldrar påhejas av s.k. SHN-kurare inkl AW själv emellanåt att göra alla möjliga galenskaper mot sina barn...
här är bara några exempel


En liten pojke ska enligt råd till undrande förälder ignoreras om han vill bajsa efter läggdax, för det gör man minsann innan man ska lägga sig

file:///C:/Documents%20and%20Settings/Marie/Skrivbord/AW/pojke%20f%C3%A5r%20ej%20bajsa%20d%C3%A5%20han%20beh%C3%B6ver.php.htm

I denna länk kan man läsa om just detta med att inte byta bajsblöja och här svarar bla AW själv till den undrande föräldern. Lägg också märke till hur AW hånar den person som reagerat på rådet att låta barnet sova i bajsblöja

file:///C:/Documents%20and%20Settings/Marie/Skrivbord/AW/ej%20byteefter4.php.htm


En mamma som får bestämda råd om att INTE ta upp sin sjuka pojke på natten då han skriker, för enligt SHN så ska han sova PUNKT! och det spelar ingen roll att han kanske vill ha närhet eller liknande, rådet är att inte ta upp honom alls..föruom en person som säger "Ibland måste man faktiskt ta upp barnet ur sängen när nöden kräver tex. om de får svårt att andas." Man ska alltså inte utöver det ta upp ett barn som är sjukt om det vaknar på natten

http://www.annawahlgren.com/forum/viewtopic.php?t=17295&postdays=0&postorder=asc&start=0

Här är det en mamma som har en 6 månaders bebis som bl.a. vaknar lätt. Lägg dock speciellt märke till HUR AW anser att hon ska bete sig och tänka om sin lilla bebis, men också hur mamman blir rådd till att helt ignorera sin bebis genom att torka en fläck på fönstret


http://www.annawahlgren.com/forum/viewtopic.php?t=17180&postdays=0&postorder=asc&start=0


Som sagt, det finns hur mycket vidrig dokumenterad läsning på AW's forum som helst. Och ett fall som nu är borttaget handlade om en liten pojke som då han skulle sova dunkade sitt huvud i spjälsängen så att han fick blåmärken och det inklusiver hela scenariot hur SHN-kurare inkl AW själv hejade på föräldrarna som trots att barnet skadade sig själv och visade extrem ångest inför läggdax, skulle kuras till vilket pris som helst. Och det var ett grymt högt pris denna lilla pojke fick betala påhejade av outbildade fanatiska AW-anhängare....

Jag blir så illa berörd av hur alla dessa barn behandlas att jag emellanåt måste "stänga av" och jag tappar då också helt min konstruktiva sida då jag ska ifrågasätta dessa metoder bla på FL där trådar dyker upp lite då och då om hur illa barn behandlas i AW's anda... jag tystnar alltså..kan inte formulera mig alls.

Här kan du följa den senaste tråden som startade i samband med den s.k. filmsnutten om "tryckpressen", den togs dock snabbt bort på AW's sida.


http://www.familjeliv.se/Forum-3-28/m43486279.html

Här kan du också läsa artikeln som aftonbladet publicerade idag som handlar om just AW's metoder

http://www.aftonbladet.se/wendela/barn/article5015762.ab


Läkaren Lars H Gustavsson har även han reagerat på filmen "tryckpressen" och här kan du läsa vad han skriver om detta

http://larsh.wordpress.com/2009/04/28/anna-wahlgrens-tryckpressmetod/#comment-195


Här kan du själv läsa i en av upplagorna av Anna Wahlgrens bok Barnaboken om hur Anna Wahlgren sätter  händerna om halsen på en 6-årig flicka och hotar att strypa henne...att AW sedan dessutom trycker det i sin bok visar verkligen att hon inte har någon som helst insikt i VAD hon har gjort och att det dessutom var/är olagligt.

Och slutligen så länkar jag igen till den sidan där du kan skriva på en namninsamling att du protesterar mot Anna Wahlgrens metoder


http://www.namnlista.se/vi-som-ar-emot-anna-wahlgrens-metoder/PROTESTERA MOT ANNA WAHLGRENS METODER!!

Här kan du vara med på namnlitan som visar att du protesterar mot Anna Wahlgrens sjuka metoder som används på försvarlösa barn

http://www.namnlista.se/vi-som-ar-emot-anna-wahlgrens-metoder/

ANNA WAHLGRENS "TYCKPRESSEN" - BARNMISSHANDEL

är precis vad det är när man med fysiskt tvång behandlar ett barn på detta vis... blir så jävla illa berörd av det att jag tappar all förmåga till konstruktivitet och jag säger som någon i tråden på FL sa där jag såg detta klipp;
JÄVLA KÄRRING!!!!!!!!http://www.youtube.com/watch?v=6Vj8vXxLLRw

STOPPA ANNA WAHLGREN OCH HENNES  BARNMISSHANDLANDE METODER!!!

Fortsättning på könsstereotypa könsrollsmönster och uttalanden..

Det jag svarar här är min kommentar på detta http://mawlien.blogg.se/2009/april/utkast-angaende-disskusionen.html#comment och eftersom bloggen är modererad så tvivlar jag på att personen släpper igenom mitt inlägg.

Mitt inlägg:
"Du är ju helt fantastisk!!

DU skriver ett inlägg i LD's blogg, ett inlägg som var extremt könsstereotypt. Och med tanke på att du utger dig för att vara så "smart"/full av kunskap så borde du ha förstått att du skulle få kraftiga reaktioner när du skriver så i en blogg som till stor del handlar om att FÅ BORT könsstereotypt tänkande och agerande.

.... och när du nu har fått svar på tal och måååånga frågor om ditt uttalande så vägrar du svara och gör något så omoget som att skriva ett enormt blogginlägg om hur illa du tycker om LD och oss som reagerat ... ja du är verkligen helt fantastisk!"

Som sagt denna person är smått fantastisk då hon på fullt allvar trodde att hennes märkliga inlägg inte skulle väcka reaktioner.

Förstår fortfarande inte varför hon inte bara svarar på frågorna..... för jag VILL verkligen försöka förstå henne.

************************************

Tack i alla fall till alla människor därute
som faktiskt börjat tänka till ang just de snäva könsroller våra barn tvings in i.... och att vi vuxna, föräldrar som icke föräldrar, har ett enormt ansvar för hur vi vill att barnen ska ha det i framtiden.

SUSAN BOYLE - PAUL POTTS KVINNLIGA MOTSVARIGHET!

Precis som när jag såg Paul Potts berömda framaträdande i "Britain got Talents" så rinner tårarna ohämmat då jag hör Susan Boyle sjunga.
Hon har ju inte precis något yttre som gör att man tror på henne när hon säger att hon önskar att hon var lika berömd som Elaine Paige.... och innan hon börjar sjunga så kan man, utan att se hela publiken, ana att de skakar på sina huvuden och gör narr av henne....men shit när hon börjar sjunga!!!

Klicka, se och lyssna!!!!!


http://www.youtube.com/watch?v=9lp0IWv8QZY&feature=relatedSTEREOTYPA KÖNSROLLSMÖNSTER

Efter att idag ha läst en kommentar i Lady Dahmers blogg http://ladydahmer.blogg.se/2009/april/   under "Dagens pappskalle", så går det än en gång upp för mig att det faktiskt fortfarande finns alldeles för många människor som på fullt allvar menar att pojkar blir något annat än pojkar om man inte klär dem i pojkkläderoch flickor blir inte  flickor om man inte klär dem i flickkläder och då  kan man till och med  få in dem på fel spår också!!
Vad då för fel spår undrar jag????

Och denna "Malin"som fällt dessa fördomsfulla kommentarer menar att man ska 'göra' pojkar till pojkar och 'göra' flickor till flickor!!
Hur gör man det?
Jo enligt "Malin" så ska barnen få välja kläder själva först i framtiden när de själv akan göra de... MEN märk väl att fram tills dess så menar hon att de ska vara pojkkläder till pojkar o flickkläder till flickor  för då har man som förälder inte påverkat det hela enligt Malin!!! Eh....????

Men vad fan "Malin", var lever du någonstans? har du missat att det är år 2009 och allt detta med genus? Ja uppenbarligen...

Jag lägger in mitt inlägg här också, det jag skrev till dig i LD's blogg. Jag väntar med enorm spänning på att du ska höra av dig och bemöta detta dravel du öst ur dig.

"Undrar verkligen var du Malin med de otroligt sinnessvaga åsikterna tog vägen för jag har massa frågor när du dyker upp....

Undrar vad du anser om min pojke som har hår så långt som nedanför halsen/nacken och aldrig har blå kläder och som senast fick en mörkrosa tröja http://beyondeternity.blogg.se/2009/april/miraklet-i-ny-rosa-troja.html och att han sitter och matar sin docka med nappflaska http://beyondeternity.blogg.se/2009/april/neo-matar-dockan-emil-med-nappflaska.html ...och innan han gör det så vispar han ihop låtsas-vällingen på sin röda fina spis..han gillar att jag 'duttar' med rougeborsten på hans kinder också när jag själv sminkar mig.

Ja, du Malin...jag undrar verkligen en massa utifrån din snedvridna, stereotypa könsrolls-syn...

Men ärligt talat så tror jag inte för en sekund att du vågar återvända hit och bemöta all den kritik du fått..faktum är att jag tror att du är en sån som kastar ur sig en massa skit och sen stoppar huvudet i sanden..för någonstans så vet du att du inte har några som helst belägg för dina fördomsfulla kommentarer.

Men om du någon gång i framtiden har lite tid över (förutom att ösa ur dig skit) så uppmanar jag dig att följa Lady Dahmers råd att läsa på om genus och uttala dig aldrig mer så som du nu gjort INNAN du har koll på vad du säger och se framförallt till att du har väl underbyggda belägg för det du vräker ur dig..
Och vill du bemöta mina ord och vågar besvara alla de frågor jag har så välkommen till min blogg."DETTA HITTADE JAG I MIN SOPHINK!!!!Vilken tur att jag såg att Neo hade slängt sina nya skor i sophinken!!!!

.....men jag undrar ju vad han menar med det:-/

"MILJÖFÖRSTÖRINGEN SPEGLAR KAOSET I VÅRT INRE"

Så otroligt rätt han har, den 43-årige tunnelbaneföraren och fotokonstnären Ralf Pergandé. Det var han som vann fototävlingen 'Earth Hour'. *
Jag kan bara hålla med om den otroligt kloka insikten. Allt kaos som finns ute i samhället och i världen, allt från socialt kaos till miljöförstöringskaos och krig är en exakt spegelbild av vårt inre. Och för att komma till rätta med alla problem som finns så MÅSTE vi börja med oss själva.

Du kan inte leda något eller någon längre än du själv har gått... Ja, precis så är det. Det är något jag också ofta tänkt på i mitt yrke då jag tyckt att jag "fastnat" med ett  problem hos en klient.
I början när jag var helt ny i socialpedagogyrket/samtalsterapeut  så kunde jag nästan slita mitt hår ibland för att det var så frustrerande att inte nå klienten och få honom eller henne att förstå. Men denna frustration hade egentligen ingenting med klienten att göra, utan problemet låg och ligger alltid hos mig själv och gör hos alla former av terapeuter då de inte når sina klienter. För detta 'fastnande' har alltid att göra med att jag själv har fastnat i mitt eget liv på liknande sätt...

Nej, det behöver inte betyda att jag själv är den som är en misshandlare i den bemärkelsen att jag misshandlar någon annan om jag nu har en klient som misshandlat någon, utan det handlar om att jag i mitt liv på något sätt faktiskt misshandlar mig själv. Det  kan vara allt från att jag inte äter och sköter min min hälsa ordentligt till att jag har en relation som är destruktiv, både vänskaps- och/eller partnerrelation.

Så numer så vet jag att så fort jag känner att jag 'fastnar' i ett problem med klienter eller att jag inte når dem, så kan jag vara helt säker på att detta indikerar att jag måste ta tag i något i mitt eget liv. Och när jag väl gör det, vilket inte behöver betyda att problemet måste vara löst utan det handlar mer on insikten om det och strävan om förändring, då lossnar det också alltid i arbetet med klienten.

Och om jag återgår till överskriften att miljöförstöringen speglar kaoset i vårt inre, så kan det ju kännas ganska hopplöst att alla människor måste komma till denna insikt och ta tag i sitt inre kaos för att vår miljö o annat ska förbättras... men jag tror att ju fler som kommer fram till denna insikt och denna enorma möjlighet att förändra sig själv och även genomför det och ser allt positivt som följer med det, kommer automatiskt att på olika sätt också känna att  en förändring faktiskt är möjlig även i världen utanför...om det så bara handlar om att byta ut alla glödlampor till energisparlampor eller att ge en macka till en hemlös. Eller som när miljoner människor världen över faktiskt tog till sig budskapet att under en timme släcka alla lampor.

Tillsammans går det faktiskt att förändra...men vi måste börja med oss själva.

Vad har du för inre kaos eller problem som du någonstans vet att du måste gör något åt, men inte tagit tag i än?

Image from Vr-Zone, showing the city lights in Canberra before and during Earth Hour 20* http://www.minplanet.se/index.php?option=com_content&view=article&id=345:han-vann-fototaevlingen&catid=3:aktuellt&Itemid=13

KL. 11.00 SKA JAG KONTROLLERAS AV STATEN

...eller i alla fall arbetsförmedlingen och just detta kontrollerande  väcker alltid "upp till kamp-känslor" i mig, för ingen ska kontrollera mig! När jag i mitten på mars var på arbetsförmedlingen och anmälde min första arbetslösa dag, så fick jag en grön tjock mapp med mig med diverse broschyrer (som talar om att arbetsförmedlingen ska coacha mig till ett jobb!) inklusive en lapp där jag kallades till möte den 15/4 KL 11.00 och i punktform har de också skrivit VAD jag MÅSTE  ta med mig:
  • legitimation
  • de ansökningshandlingar du använt dig av vid ditt senast sökta arbete
  • intyg och betyg från tidigare anställningar och/eller praktikplatser
Man häpnar!!!

Legitimation kan jag förstå att man måste visa upp, men hur mina ansökningshandlingar ser ut har absolut ingen med att göra mer än dem jag söker arbete hos och detsamma angående intyg och betyg från tidigare jobb så är det inte heller något som någon arbetsförmedlare ska gå igenom.

Och tänk den gången när jag kallades till familjerätten ang utredning av faderskap då Neo hade blivit född. Precis som alla andra som fått barn (som inte är gifta) så kallades jag till ett möte där jag skulle svara på rejält kränkande frågor som t.ex. om jag var tillsammans med den troliga fadern vid konceptionstillfället(!!!!) Och de krävde också att få veta hur mycket Neo vägde då han föddes för att med någon beräkningstabell kunna räkna ut så att jag inte ljög om när han blev till.
MEN VAD FAN!!

Och när jag till slut kort men bestämt talade om att Neo har kommit till genom insemination med okänd donator, så ansåg familjerätts-kvinnan att hon hade rätt att kräva journal eller intyg från kliniken där jag hade insmeninerats som bevis. Jag svarade att de kunde få titta på det kvitto jag hade med mig från kliniken. När hon läst det så sa hon att hon skulle ta en kopia, vilket jag genast satte stopp för. Kvinnan hade då en lång utläggning om att om inte jag bevisade skriftligt att mitt barn hade kommit till på en klinik så kunde fadersakpsutredningen inte läggas ner och jag skulle gå miste om bidragsförskottet.

Med hot försökte alltså denna kvinna att få mig att lämna ifrån mig detta papper så att de kunde koipera det.
 "Jag ska kolla upp detta och hör av mig sen" sa jag och gick sen därifrån. Med den utbildning jag har och den kunskap om mina rättigheter enligt socialtjänstlagen o.s.v. så vet jag att detta som denna kvinan höll på med INTE kunde styrkas i någon lagtext alls.
Jag gick ändå hem och lusläste alla lagtexter kring detta och självklart hade jag rätt (HA!). Jag skrev ett mycket konstruktivt men bestämt brev om detta till familjerätten, att även om inseminationer ställer till problem för er i faderskapsutredningar så har ni ingen som helst laglig rätt att kräva någon form av journal eller intyg av mig. Ni får helt enkelt lita på det jag säger om hur han blivit till.

Man undrar ju hur de kräver att en verklig fader ska kunna besvisa att han är far till ett barn som blivit till i ett par-förhållande, ska paret ha haft ett vittne som skriftligen intygar att de satte på varandra exakt 9 månader innan barnet föddes??*****

Detta är så typiskt storebrors-fasoner och det jag skrivit ovan är bara några få exempel. Denna kontroll överallt och krav på intyg hit och dit oavsett om de har rätt att kräva det eller inte, förekommer inom alla myndigheter och "wanna-be-myndigheter"...men det har gått för långt och det väcker som sagt numer alltid rebellen i mig då det krävs en massa saker som underförstått talar om att jag inte är att lita på och att jag nog inte är kapabel att ta hand om mig själv.

Denna kontroll/övervakning under decennier har skapat människor som blir alltmer oförmögna att lita på sin egen förmåga och handlingsförlamningen följer hand i hand. Själva kontrollen och övervakningen har i sig också skapat många fler bedragare, för i trängda och tvingande situationer görs de mest idiotiska handlingar...
Tvång och kontroll har aldrig gett och kommer aldrig att ge några speciellt positiva följder och frågan är när det kommer att ske en förändring ang allt tvång, om alls?


Vi människor tror att vi är så fria och att vi väljer
allt  själva  i ett demokratiskt samhälle, men vi är både  kontrollerade och bevakade överallt på olka sätt och tyvärr så är det alldeles för många som bara gör som de blir tillsagda utan att kolla upp sina rättigheter alls. Detta sker dagligen och över våra huvuden som om vi alla är lögnare och smitare/bedragare.

Om vi i stället hade getts möjlighet att någon  gång få visa att vi faktiskt kan själva och att de flesta, om de får förtroendet, nog faktiskt är ganska hederliga schyssta människor som klarar av både det ena och andra utan att någon hela tiden måste kontrollera allt.
KÖNSNEUTRALT

...är precis vad detta par har bestämt sig för att uppfostra sitt barn, läs artikeln här http://www.svd.se/nyheter/idagsidan/barnunga/artikel_2559041.svd

Att inte tala om för omgivningen vilket kön ens barn har kan ju kanske verka som ett vanskligt experiment och jag vet inte riktigt hur jag själv ska förhålla mig till det. MEN det satte igång tankeverksamheten rejält, vilket direkt fick mig att minnas en händelse på ett tåg för några år sedan då jag var på väg hemfrån en föreläsning på högskolan.

Jag klev på tåget och lyckades hitta en kupé som var helt tom och satte mig där. Några stationer senare så klev det på en person som satte sig mitt emot mig. Denna person började prata med mig ganska omgående om allt möjligt, MEN jag kunde inte koncentrera mig alls på vad personen sa och anledningen till det var att det gick inte att undgå att detta var en person som antingen hade bytt kön eller var mitt i processen. Och faktum är att jag blev helt förvirrad eftersom jag faktiskt inte kunde avgöra om det var en man eller kvinna jag hade framför mig. Det var oerhört jobbigt och fick mig verkligen också att tänka till hur styrda vi är av just könsroller.

Jag fick helt enkelt till slut bestämma mig för att det var en kvinna, även om det kanske inte var det, för att alls kunna fokusera på vad personen sa. Jag gillade inte min egen reaktion och jag önskar att jag hade kunnat strunta i vilket kön personen hade. men jag förstår ännu mer nu hur insocialiserade våra könsroller är och allt som följer med det

Detta blev också en extrem insikt i att jag, även om jag inte vill det, pratar o agerar annolunda med en person beroende på vilket kön personen framför mig har och det skrämmer mig rejält.

http://media.photobucket.com/image/transvestit/Nomadzord/post070614_hot_romanian_transvestit.jpg

VILKA FÖRDOMAR HAR DU?

Vad har du för fördomar och vad gör du åt dem?


MEN VAD FAN!!

För ca 40 minuter sedan så stod jag och vispade ihop välling till Neo, inför kvällsnattningen. Jag hällde i vattnet och fick vispa ganska rejält då skålen jag vispade i var lite blöt då jag hällde i vällingulvret, så det hade liksom kletat sig fast...i alla fall så när jag vispar där för fullt så ser jag något som vibrerar i ögonvrån, ju mer jag vispar ju mer vibrerar det eller rättare sagt dallrar... plötsligt går det upp för mig att det är GÄDDHÄNG som dallrar!! Men vad FAN, jag har fått gäddhäng!!!

Var kom det ifrån? Jag har inte beställt något, har aldrig tänkt på det och vill aldrig tänka på det heller...men nu sitter jag alltså här med mina gäddhäng!
Vad fan ska jag göra?
OBS! Detta gäddhäng är inte mitt, jag har mer fett:-/

BEYOND ETERNITY

Men åh, kolla! Jag har hittat en bok som heter som jag (nästan). Den heter Beyond:-) och den handlar om en eko-shaman som heter James Endredy, som vill öka medvetenheten om vår planets tilstånd och att vi måste leva ekologiskt...men det kan ju inte bli mer JAG,!!
Den innehåller tips o annat om just ekologiskt levnadssätt enligt annonsen på VitaVera http://www.vitavera.se/product.asp?product=541. Självklart ska jag köpa och läsa den:-)Har du kanske redan läst den?

VARFÖR FIRA PÅSK?

Ja det kan man ju undra. Jo de flesta vet ju att det handlar om Jesus död och uppståndelse men jag tror att det är få som verkligen firar just det, eller?

Jag ser denna helg som vilken som helst eftersom jag inte är religiös och ibland kan jag till och med bli en aning irriterad på att det är så många röda dagar; långfredagen, påskdagen och annandagpåsk p.g.a. att då är ju precis ALLT stängt! Ja, jag erkänner jag är lite beroende av att gå i affärer o fika på stan, även om jag inte alltid köper något så ger det mig en kick och även inspiration...
.

I alla fall så tycker jag att man borde avskaffa alla såna här helgdagar som har med religion att göra eller åtminstone göra om dem till något som inte är religiöst...varför inte döpa pm påsken till barnens helg; bebistorsdagen, koltfredagen, småbarnsafton, barndagen och annandag barndag
...och även om jag inte gillar röda dagar så hade de ändå fått vara kvar...jag vet ju hur det är nä rman jobbar, då är det skönt med de extrs lediga dagarna.

Vad tror ni om det?


BLI EN BÄTTRE MÄNNISKA; KÖP EKOLOGISKT/KRAVMÄRKT MAT!!

Precis som överskriften säger;

KÖP EKOLOGISKT/KRAVMÄRT MAT
!

Framförallt nu till påsk då jag uppmanar ALLA att köpa ekologiska ägg och inte dem ägg som kommer från instängda felmatade stackars höns. De har så liten plats att de inte ens kan sträcka ut sina vingar och det är bara en av alla naturliga beteenden som de inte kan utföra. Att behandla djur på detta sätt enbart för att tillfredställa människan är för mig obegripligt.

Och du som konsument borde verkligen ta ditt ansvar och agera så att detta djurplågeri upphör. Det finns INGA som helst ursäkter för att INTE köpa eko-/kravmärkta ägg och faktiskt inte annan mat heller. Det är ju inte bara djuren som kan få det bätte av att du medvetet väljer ekologiskt, även du själv och våra barn kan få en bättre miljö och bättre mående av mat som är framtagen på naturligt vis.

Det borde inte vara svårt att välja...       
LÄS MER PÅ:
http://www.djurskyddet.se/aktuellt/nyheter/2007/20070330.asp

DAGENS FRÅGA:


Varför köper du inte ekologiskt/kravmärkta varor?

RÖDLUVA

Så var det gjort. Ny rödare hårfärg...
Eftersom jag inte vågar klippa av mig mitt hår och kände ett akut behov av att förändra mig så fick det bli en hårfärgning hos frissan... Inte billigt men oj vad jag är nöjd.
Blir glad av denna röda färg:-) Så även Neo som efter färgningen flera gånger har pekat på mitt hår, säger något obegripligt och ler:-)


          

OM DET VORE SÅ ENKELT..

När vi gick från lekparken igår jag o Neo så gick vi förbi en av dessa frikyrkor vi har här i H-borg och kunde inte låta bli att le lite och även fota nedanstående skylt som sitter på kyrkans dörr.

Även om jag kan le lite åt det hela och ibland även kan tycka att de som är starkt troende inte verkar vilja ta ansvar för sina handlingar, utan alltid lägger över ansvaret på någon gud, så är jag helt övertygad om att energin eller kraften i och av att en massa människor fokuserar tanke/känlsomässigt på en och samma sak faktiskt kan påverka rejält.

DAGENS FRÅGA:

Tror du att böner/gemensam kraft tankemässigt kan hjälpa eller påverka?


HOMOGIFTERMÅL I KYRKAN GODKÄNT

Ja nu är det klubbat att homosexuella ska få gifta sig i kyrkan.
Jag är dock mycket kluven (trots att jag själv är homosexuell)..inte till att möjligheten nu finns att få gifta sig i kyrkan, utan p.g.a. att jag inte kan förstå varför man som homosexuell så gärna vill anamma och ingå i en instution som kyrkan som fördömer homosexualitet över huvudtaget.

Varför vill man använda sig av en ceremoni som skapats och används av dem som fördömer dem som är annorlunda. För mig är det obegripligt.