Halvvägs genom helvetet


Det finns få saker jag tycker är så fruktansvärt avskyvärt som att diska, för några timmar senare så är det likadant igen, å igen, å igen å igen..... det tar liksom aldrig slut.

Någon som vill skänka en diskmaskin?

Fy vilken hemsk mamma jag är!!

I dag har Neo hamnat i skottlinjen för mitt dåliga mående. Det känns som jag inte gjort annat än skällt på honom idag fast jag inget hellre vill än att vara den där mamman som alltid är glad o trevlig o kreativ o leker o är påhittig...fast jag vet att det inte funkar så i verkligheten.

Men idag så blev det bara så fel HELA tiden. Det är också som om Neo har en radar, att så fort jag inte mår bra o inte kan ge min uppmärksamhet till honom som vanligt, så flyger jävulen i honom och så blir jag arg när han bara ger sig på sånt som han inte får.

Varenda liten super-kul sak som han annars mer än gärna leker med är i dessa stunder helt ointressanta, i stället hänger han i gardinerna, klättar upp till kaffebryggaren o kastar den i golvet, klättrar upp på köksbordet o häller ut allt salt över bordet o golvet, sen får han tag på ett halvfullt kaffeglas som jag var helt säker stod långt in till väggen på bänken och häller ut det, sen kastar han en hink i huvudet på katten Maja och sen fick han ett utbrott på sin dockvagn o allt som fanns i hans närhet flög överallt....

Till slut så blev jag JÄTTE-ARG och skrek rejält åt honom!!!!! Han blev så klart jätte-ledsen....

ÅH, FY VAD HEMSK JAG ÄR!!
Direkt efter så fick jag mega-ångest o började gråta och då kom Neo o sa "mamma ledsen" och då grät jag ännu mer...Älskade lilla Neo!!!

FAN! Jag har ju världens goaste unge och så gör jag så här!!! FAN!!
 
Som jag älskar dig mitt hjärta

Hur skulle du reagera om...

...en person som står/stått dig nära och framförallt påstår sig bry sig om ditt barn, med jämna mellanrum kritiserar dig i ditt föräldraskap genom kränkande kommentarer eller kritiserar dig för att du inte har orkat ta tag i städning eller som när hen kommer hem till dig, ställer sig och diskar sånt som står på tork i diskstället som du redan har diskat?


Hur skulle du ställa dig till att samma person på fullt allvar kallar ditt barn för damp-unge för att ditt barn inte är lika lugn och stilla som medelbarnet eller när personen säger att ditt barn ser ut som en snorunge då barnet inte är kliniskt rent eller säger att ditt barn är tjock eller när personen om och om igen påpekar att ditt barn har ett ovanligt stort huvud?

Eller när personen på fullt allvar frågar om du har tvättat händerna på ditt barn efter att h*n kört fingrarna i bajset vid blöjbyte?

Listan kan göras lång på kränkande kommentarer, där personen genom att göra så så här framställer dig som dålig och sig själv som en ängel....


Ja, hur skulle du reagera?


Vilken enorm lycka...

...när vi på väg hem ifrån dagis upptäcker denna bedårande lilla bebis-igelkott, inte ofta man ser dem längre.
Neo pussade i luften mot igelkotten i förhoppning att pussarna skulle nå fram

och så gav han den sin morot:-)
Neos kreavtivitet fullkomligt sprudlar!!!

Tack för hemmagjord play-doo!!! Vilken välsignelse!!

Och tack Maya o Adam för all duplo som Neo fick, också en välsignelse..... ända tills bitarna lossnar eller inte går att sätta ihop, då blir han skogstokig o alla bitarna flyger hej vilt i hela rummet!!

...och så här fint kan det bli när bullen/konstverket/brödet/redskaps-hållaren är färdig!!!
Djup koncentration krävs för att hålla samman detta duplo-torn. Tur att ni inte kunde höra illvrålet när det gick itu!

GRUNDLURAD!!

Har köpt denna tröja till Neo på H&M. På tröjan hängde det en lapp där det stod "Organic cottonmix", vilket jag självklart har tolkat som att tröjans bomull är ekologiskt. Men så är det definitivt inte.

När jag inför tvätt kollade närmare på lapparna inuti tröjan så visar det sig att det bara är 50% av tröjans bomull som är ekologiskt!
Fy fan vilket lurendrejeri! Vad är det för poäng att ha hälften ekologisk bomull när den andra hälften är "kemikalie-giftig"??
Frågan är om de ens får skriva som de gjort på lappen, jag ser det helt klart som falsk marknadsföring!


En tågstation någonstans nära

Ja, vad säger man?

SJÄLVKLART!


Kan du ana vad som finns på bilderna?


Här ligger 3 människor som inte har något hem..och detta är bara några få av dem.

Dessa bilder tog jag idag när jag stannade till vid en lekplats med Neo. Neo tittade länge och sa "sova, sova". Han stannade upp flera gånger under sin lekstund och var väldigt fundersam och sa samma sak igen, sen sa han "Neos säng"....Trots hans ringa ålder så kändes det som om han tyckte att de kunde få sova i hans säng...

År 2009 i Sverige, i vårt välfärdsland i vårt välbärgade samhälle så  finns det fortfarande människor som inte har något hem!!


Dessa människor har helt säkert haft ett hem en gång, ett jobb och flera av dem har också helt säkert barn någonstans.
Jo vi känner väl alla till att merparten av dessa hemlösa människor också är missbrukare och flera av dem har dubbeldiagnoser (psykiskt ohälsa/missbruk) och detta är oftast en stor bidragande orsak till deras situation,  men det får aldrig bli en ursäkt för att inte hjälpa någon.

Jag har jobbat med flera av dem och de flesta är varma, snälla och empatiska människor som hamnat helt galet i livet och fastnat i missbruk och har inte klarat av att ta sig ur det.

MEN varför händer det ingenting? Varför har de fortfarande ingenstans att ta vägen? Varför finns det ens en enda människa som är hemlös i Sverige idag?

...det finns verkligen inte en enda godtagbar förklaring.


Oops!!!


Hittade recept på Oopsies hos Lady Dahmer och där fanns även bilder på hur de ska se ut då de är färdiga ..men nu så här med facit i hand så kan man väl milt säga att jag misslyckades totalt!?

Så här ska de alltså INTE se ut!!

 

TILLÄGG

och så här såg de ut strax efter att jag klickat upp dem på plåten, jag kunde med besvikelse riktigt se hur de flöt ut men ville ändå fullfölja gräddningen..

 

 

 

 


Nu är det verkligen dax...

...att sluta använda kemikalier i håret.
Har färgat mitt hår med helt galet giftiga prylar i hur många år som helst
.

Så nu ska jag påbörja förvandligen av mitt hår från kemikalie-späckat till naturligt eko-färgat. Det kommer ju att ta tid då det är så långt, men fan vad skönt det ska bli!

Så här är första omgången

Henna (10-12) + blåbär + rödbeta + rödvin (+ lite olivolja)
Självklart är alla ingredienserna ekologiska/kravmärkta, vinet är till och med 'FairTrade'