PANIK!!!! HJÄLP!!!

Någon som kan tipsa om ett ekologiskt shampo/balsam som tar bort klåda/torr hårbotten. Jag håller på att bli galen på detta!!! Nej, det är inte löss!

Det gör ju inget om det är ok pris på det.

Men skynda tipsa, det är panik!!!
***

Välkommen till världen lilla Gabriel<3

Igår blev min älskade Bella mormor!!!

Det var en liten, liten plutt på 1825 gram som föddes 5 veckor för tidigt, på samma dag som min stora son föddes för 28 år sedan. Men lill-plutten Gabriel är definitivt en fighter för han klarar att andas helt själv, men behöver lite extra omvårdnad nu i början.

En stor kram till mamma Cim som nu ska börja den långa resan med att vara förälder.


<3<3<3
28 år idag!!

Grattis älskade, älskade Fredric på din födelsedag!

Kan inte fatta att det är 28 år sedan du föddes...

Puss o kram

Mamma


<3<3<3Jag blev gråtfärdig!

Efter röstningen  söndagen då det var val, så gick jag och Neo in på Max för att synda 'chili-cheese'
Vi hann inte mer än in så blev jag orolig för att våra trumhinnor skulle bli skadade, det var ett jävla liv därinne.

Det visade sig vara ett barnkalas!! Eller jag kanske ska säga pojk-kalas för det var BARA pojkar. Alla mycket kortklippta och med blå/svart, beige-färgade kläder med tryck på, alla pojkarna var så där "fint" stöpta i pojkformar.
Jag gissar att pojken som fyllde år firade sin åttonde eller nionde födelsedag.

Jag satt så att jag såg hela "spektaklet" framför mig och intill bordet, där det alltså satt ca 8 pojkar, så stod födelsedagsbarnets pappa och delade ut paketen från en stor kasse.

Det första paketet var avlångt och när han väl hade öppnat det så visade det sig vara 2 st leksaks-svärd(!!) ca drygt en meter långa och det spred sig ett ljudligt "woooaaaoow" från alla pojkarna. Två av dem ryckte tag i varsit svärd och började jaga runt varandra för att sticka svärdet i den andre. Ingen reagerade och framförallt inte pappan, han sa ingenting.

Sen fortsatte  paketöppnandet och VARENDA paket innehöll robotar och/eller  superhjältar med vapen eller lösa attiraljer som var tillhörande vapen till roboten/superhjälten. Det fanns fan inte en enda vettig och utvecklande leksak i alla dessa paket. Och alla mer eller mindre slogs och skrek om att få hålla och leka med dem, eller leka var nog synd att kalla det utan mer att få använda dem nya leksaksvapnen/robotarna/superhjältarna till att skjuta "ihjäl" någon med.

Och nej, detta var inte någon engångsföreteelse. Jag ser ofta barn häromkring där jag bor som springer runt med leksaksvapen och ska döda varandra...jag har också beskådat bekanta vars barn också fått leksaker som aldrig någonsin borde ha tillverkats

Hur tänker man som förälder? Är ni helt jävla från vettet???
Eller uppenbarligen så har man slutat tänka för länge sedan, om någonsin.


Jag var fanimej gråtfärdig när vi gick därifrån...Hmm....?


Nej, grönt nagellack är nog inte riktigt min grej....

Varför ser färgen aldrig densamma ut som på den målade färgkartan?

Magiskt!

I kväll har jag gjort något alldeles fantastiskt.
Jag fick förmånen att få lyssna på ett litet bebis-hjärta i någons mage med en 'barnmorske-tratt':-)
Det var magiskt!

Puss på dig lilla bebis, vi ses snart:-) o kram till mamman.*

Saker man kan göra när man är barnledig:-)


Man kan ligga i badet i flera timmar o dricka vin om man vill..-och man kan dricka hur mycket vin man vill o bli full också,om man nu skulle vilja det...
Och man kan tända ljus utan att barnet hela tiden försker blåsa ut dem  eller kasta grejer på ljusen


och då passar man ju så klart på att tända ljus överallt, som här ovanför tv'n


och i hallen
och i sovrummet...
och ovanför spisenpå kökshyllan..
och på kösbordet!Sen kan man ligga med fötterna rakt upp i luften om man vill utan att barnet hoppar på en i tron att man är en madrass...
Och så kan man käka middag kl 22.00 på kvällen UTAN grönsaker (missförstå mig rätt, jag älskar grönsaker men ibland är det bara så skönt att vara onyttig)
*

Sånt här får (ska) man inte säga högtMen ÅHHHHHH vad det är skönt

att vara barnledig!!!


*

Nu säger jag det till hela världen!


JAG ÄLSKAR DIG BELLA!!!!!

Gråter o snorar!

Nu har jag precis sagt hejdå till Neo som nu ska vara borta i nästan 1 vecka. Många pussar o kramar blev det:-)
Det är verkligen skit-jobbigt och jag var inte riktigt beredd på att jag skulle reagera och känna så här.
Jag grät som ett barn när dörren hade stängts.

Så märkligt det är med dessa känslomässiga band man har till sina barn. Han kommer att ha det hur bra som helst den kommande veckan; skogsvistelse, frisk luft, älskade storebror och mormor nära och hur mycket yta som helst att härja runt på och ändå så är det så svårt....det är konstigt nog exakt samma känsla som när det stora barnet flyttade hemifrån...

Nej, nu får jag fanimej skärpa mig, han har det bra!! Och jag ska försöka ta vara på den enorma mängd egentid som väntar.
Älskade ungar!!

*

Var kommer skit-lukten ifrån?

Läste precis ett kort inlägg i bloggen Cecilia tipsar om att gräsmattan är en dålig förvaringsplats för glasögon :-) och blev pinsamt påmind om en sak som hände i våras.


Ha, ha, ha!! Ungefär som att det inte heller är så bra att "förvara" en bajsblöja i sin handväska....
en förvirrad morgon i våras...bråttom till bussen till dagis. När alla kläder var på så talade lilla gossen om att han hade bajsat. Stressnivån låg på 190, in på toan, av med allt osv, osv... och i denna stress la jag alltså bajs-blöjan i min väska (som i kaoset följde med in på toan vid blöjbytet) i stället för i blöj-hinken.
Väl på bussen så satt jag och undrade varför det luktade så mycket skit därinne...tills jag först efter att ha avlämnat barnet och skulle ha något i min väska upptäcker VAR skit-lukten kom ifrån!!
Det var INTE nice kan jag säga:-o
En förvirrad morgon i våras...bråttom till bussen till dagis. När alla kläder var på så talade lilla gossen om att han hade bajsat. Panik! Bussen skulle gå om 10 min så stressnivån steg till 190. In på toan, av med allt, av med blöjan, slänga blöjan, tvätta bort bajs, på med ny blöja och på med alla kläder, osv, osv...

Jo, vi hann med bussen!
Vi hade inte mer än klivit på så började jag undra om gossen hade bajsat igen för det stank verkligen skit i hela bussen, men han var helt oskyldig. Först efter att ha avlämnat barnet och skulle ha något i min väska så upptäcker VAR skit-lukten kom ifrån!!
I all denna morgon-stress, så hade  jag alltså lagt bajs-blöjan i min väska (som i kaoset följde med in på toan vid blöjbytet) i stället för i blöj-hinken!

Det var INTE nice kan jag säga:-o

Ja, jag är topp tunnor rasande, bedrövad och ledsen...

...över att SD nu finns i vår riksdag. MEN det betyder inte att jag på något sätt anser att alla andra partier inklusive varenda enskild individ (och jag själv) är utan 'skuld' eller rättare sagt utan ansvar.
Ingen är utan ansvar att SD fick mandat i riksdagen. Ingen  kan svära sig fri från att Sverige har blivit ett så kallt och främlingsfientligt land, att de som redan ligger ner blir sparkade på än mer ang sjukförsäkringssystemet och det sociala skyddsnätet som knappt längre existerar, att integrationen är ett skämt och att precis som Martin Ezpeleta säger i krönikan nedan "Integrationen har varit så lågprioriterat att våra politiker saknar grundläggande kompetens för att ens debattera den".

Han menar vidare att man måste börja med att rannsaka sig själv, vad har jag gjort, vad har jag för personlig del i att det har blivit som det har blivit?

"För visst måste vi bli arga på oss själva.
Vi som vet att människor har lika värde, men inte lyfter ett finger för att se till så att det efterlevs. Vi som jublar för varje hundralapp extra vi får genom skattesänkningar, utan att reflektera över vem eller vad som nu fått mindre resurser. Vi som är lyckliga över att våra barn äntligen får välja skola, utan att reagera på att det finns dem som får nöja sig med vad som finns kvar efter att ni har valt färdigt. Vi som reagerar på den högljudda och folkvalda främlingsfientligheten – som är lätt att begränsa inflytandet på – men blundar för den tysta, anonyma och massiva strukturella diskrimineringen som drabbar hundratusentals människor i Sverige varje dag och som är integrationens största hinder."

Läs hela den otroligt tänkvärda krönikan av Martin Ezpeleta här

Sjuka jävla människa!!!

Denna kommentar fick Lady Dahmer i sin blogg under ett av de inlägg hon gjort där hon uttrycker sin demokratiska rätt att ogilla att SD har kommit in i riksdagen:

"Vad kul att en kvinna som dyrkar seriemordare, ni vet, illvilliga och elaka manniskor som torterar och mordar andra for att de kanner for det, anser att hon kan stracka pa sig och vara en god manniska nar hon motarbetar ett demokratiskt invalt parti.
Jag vet att du inte kommer att publicera det har men jag tar tillfallet i akt att beratta for dig att om du vill ha seriemordardyrkan och antidemokrati sa kan jag med all gladje och all noje komma och skara upp buken pa dig och ditt lilla barn, sa att dumma javla as som du for en gangs skull far lara er vad det ar ni egentligen star for.
Jag kan stycka upp det lilla helvetet medan mamma och pappa tittar pa. Sedan aker jag i finkan och far alla dessa skona beundrare efter mig jag ocksa. Kvinnor, dumma manniskor, antidemokrater, socialister, helvetesmanniskor vad jag vill gora er illa."


Ord är överflödiga men jag säger det ändå,

Personen som skrev detta uppvisar hur otroligt sjukt en människas sinne kan bli. Man kan undra hur många fler sådana här störda människor som strövar fritt i vårt samhälle. MEN det är egentligen inte dessa man ska oroa sig för, utan dem som INTE syns och hörs, alla dem som i det tysta verkar bla genom SD.


*


SD-fan = då kan du inte vara min vän...

Jag har många vänner som tycker annorlunda än mig i en massa frågor som rör livet i allmänhet och jag skulle aldrig komma på tanken att inte ha dem som vänner för det.
Men detta är något helt annat, detta handlar om att man indirekt visar att man väljer bort mina mänskliga rättigheter att få älska vem jag vill, att själv få bestämma över min egen kropp, att få gifta mig med vem jag vill, att få vara medmänsklig och hjälpa andra människor som flyr för sina liv från sina länder, att själv få bestämma vem jag ska skaffa barn med, att få tro på vad jag, att få ta del av andras kulturer. Man väljer bort att låta mig och andra få vara just oss själva och få ha samma rättigheter(och skyldigheter) som alla andra

Efter att jag på FB bad dem vänner/bekanta att vänligen men bestämt avlägsna sig från min vänlista om de på något sätt sympatiserar med och lagt sin röst på Sverigedemokraterna, så fick jag från en gammal vän veta att jag också diskriminerar om jag väljer bort människor som röstat på SD. Personens reaktion var mycket oväntad och den har gjort mig väldigt...ledsen.

Mitt svar till personen som följer nedan vill jag inte säga bara till min gamla vän, utan också till alla dem som tanklöst la sin röst på SD


Jag är ingen allmän inrättning som alla har demokratiskt rätt till. Så det kan aldrig bli diskriminering om jag väljer bort människor i mitt liv som egentligen anser att jag o hela mitt liv, mitt sätt att leva och vara och att flera av dem jag har som vänner, är fel och att vi ses som mindre värda.

Det spelar ingen roll om man inte håller med SD till 100%. Att lägga sin röst på SD innebär att man är med och hjälper dem att sprida och kanske även genomföra någon av alla de fruktansvärt diskriminerande idèer om att människor är olika värda.
Man får faktiskt tänka lite längre när man gör något så viktigt som att rösta. man få ju inte vara så naiv att man inte ser längre än just till sin egna specifika fråga. Man är skyldig att skaffa sig kunskap och informera sig om vad de faktisk står för och vill genomföra.


Jag kan också tycka att dömda pedofiler ska offentliggöras och att äldre ska få mer i pension osv, vilket man kan hitta som en del i SD's partiprogram. MEN i detta fall som med SD så bottnar alla deras partiprinciper på att syndabockarna är invandrarna och att alla som på något sätt är avvikande i fråga om sexuell läggning ska motarbetas, vi ska också fråntas rättigheter som andra människor har rätt till.

Så även om jag vid första anblicken ser ett par frågor som jag tycker är ok att ett parti driver så är jag fanimej skyldig att ta reda på vad de vill driva för övrigt, framförallt när det handlar om ett parti som SD. Den skyldigheten har man inte bara mot sig själv utan även mot sina vänner och även okända MEN framförallt mot sina barn, det är dem som ska leva i framtiden.

Så än en gång, den eller dem som finns i min vänkrets som precis har hjälpt till att få in SD i riksdagen har också hjälpt till att påbörja "elimineringen" av invandrare och homosexuella och att vi ska fråntas rättigheter just utifrån vem/vilka vi är.


Jag har många vänner som tycker annorlunda än mig i en massa frågor som rör livet i allmänhet och jag skulle aldrig komma på tanken att inte ha dem som vänner för det.
Men detta är något helt annat. Att ha lagt sin röst på SD handlar om att man indirekt visar att man väljer bort mina mänskliga rättigheter att få älska vem jag vill, att själv få bestämma över min egen kropp, att få gifta mig med vem jag vill, att få vara medmänsklig och hjälpa andra människor som flyr för sina liv från sina länder, att själv få bestämma vem jag ska skaffa barn med, att få tro på vad jag vill, att få ta del av andras kulturer.
Man har valt bort att låta mig och andra få vara just oss själva och att få ha samma rättigheter(och skyldigheter) som alla andra.


*

Indoktrinering av barnet:-)

JAAAA, DU FÅR KLIPPA OCH RIVA  SÖNDER!!!


Och när första lektionen i "hur man 'smular sönder' sverigedemokraterna"var färdig så fick han en kaka som belöning:-)Ni borde fanimej skämmas!!

Alla ni som gnäller över att ni skulle behöva betala några extra kronor/ören i skatt borde fanimej skämmas.
 
Men ni vill gärna att sjukvården ska vara bra och  i princip gratis, ni vill ha bra skolor och dagis och ett perfekt skyddsnät vid sjukdom, ni vill att miljön o vår omgivning inklusive att våra vägar underhålls, ni vill ha gatlyktor som lyser upp när det är mörkt och ni vill ha en poliskår som ska kunna rycka ut dygnet runt. Ni vill  kunna bli servade med allt möjligt, men ni vill inte betala för det???
Bortskämda och helt utan verklighetsförankring är vad ni är!
 
Vet ni vad, jag betalar gärna några extra kronor i skatt för att DU ska kunna få en billig sjukvård och inte behöva betala flera tusen kr när du eller ditt barn måste till akuten eller att polisen kan komma och hjälpa dig mitt i natten om du blir överfallen eller att du kan få en skälig ersättning då du pga sjukdom måste vara hemma.
 
Jag betalar också med glädje dessa extra kronor för att människor i nöd, vare sig det handlar om flyktingar som flyr för sina liv eller de hemlösa som ligger på gatan nersölade av sin egen urin o avföring, ska få den hjälp dem behöver.
 
Och jag betalar gärna ännu mer skatt för att vår miljö, ja hela vår jord ska kunna överleva och kunna ge våra barn en framtid där de kan leva och andas utan att bli förgiftade.
 
 
Så alla ni som gnäller ni SKA fanimej skämmas riktigt ordentligt och sluta beklaga er för att man faktiskt måste betala för att få ha ett fungerande och medmänskligt samhälle.

I dag ska du rösta

Jag önskar att du röstar för framtiden, för miljön, för alla djur, för solidaritet, för omtanke, för medmänsklighet o det självklara att alla människor har ett lika värde oavsett var vi är födda, vilket kön vi har, vilken sexuell läggning vi har, vilket handikapp vi har eller vad vi tror på.

Jag hoppas att du, precis som jag, gladeligen betalar lite mer i skatt för att vi ska kunna ge alla det självklara drägliga liv som alla har rätt till, att vi inte utesluter människor som är sjuka, handikappade och som redan ligger ner.

Jag hoppas att du röstar för alla våra barn, för mina barn, för Fredric o Neo.
Jag hoppas att du röstar med hjärtat, och inte med din egoistiska sida,
Jag hoppas och önskar innerligt att du röstar röd-grönt för allas framtid.

*

Kö till Waldorfskola

För några veckor sedan så fick jag reda på att om man vill att ens barn ska få plats i den Waldorfskola som finns närmast från där vi bor, så måste barnet ställas i kö för att alls kunna få en plats om fyra år!

Neo är alltså inte ens 3 år än, men jag ringde ändå till skolan i förrgår för att kolla om jag verkligen var tvungen att sätta honom i kö redan nu. Och jo, mycket riktigt!! Så nu ska jag få blanketter hemskickat för att ställa honom i kö.

Det är faktiskt inte riktigt klokt egentligen, men ok nu är det gjort i alla fall.

Bildkälla

Faktum är...

....att den jag egentligen älskar och vill ha i mitt liv är INTE exet som har en galen fru. Så vad jag fick för flipp då exet dök upp, det har jag ingen aning om.....

Jo förresten det vet jag, det är galna fruns fel, det var hon som fick mig att göra det jag gjorde!!;-)*

Finaste/coolaste jackan i världen:-)

Denna sjukt fina jacka har Neo fått idag och märket heter Snoozy. När jag kollade in kläderna från detta märke så hittade jag en guldgruva!! Super-fina kläder som jag bara måste köpa till Neo:-) och vad jag fått veta så är de inte dyrt. Lite typ Villervalla-priser....fast just denna jacka kostade inte mer än 179kr!!

Kolla in Snoosy's hemsida härSyndabockar o galna fruar

Vad fantastiskt skönt det måste vara att alltid ha någon annan att skylla på när det skiter sig i livet, att alltid ha en syndabock. En sån där som man kan lägga över all sin skit och allt sitt hat på så att man slipper ta ansvar för sina egna handlingar och val.

Just nu tänker jag så klart på den skitiga historian jag berättade häromdagen, där någon blir påkommen med att vara otrogen, hur det just i denna historia är så bekvämt för galna frun (exets fru) att lägga över allt på mig, syndabocken. För att inte tala om exet som för att klara sitt eget skinn uppenbarligen inte har berättat hur det hela har gått till, vad som sagts och vad som gjorts.

När jag dejtade exet för ett antal år sedan och när sedan galna frun dök upp, så pendlade exet mellan oss två under en längre tid, alltid redo att servera diverse lögner, framförallt till galna frun. Det var då jag utsågs till syndabocken.

Det var jag som förstörde galna fruns liv, det var jag som var besatt av exet och det var JAG som fick henne att göra allt det hon gjorde med mig, det var alltså JAG som på något outgrundligt sätt fick exet att ständigt återvända till mig. Och det gjorde jag enbart för att jag ville förstöra galna fruns liv. Det var enligt galna frun mitt mål i livet, att manipulera exet så att hon blev denna viljelösa varelse som hon fick det att låta som.

Hör ni hur fantastiskt det låter?

Vilken enastående och helt världs-unik förmåga jag måste besitta, som på detta magiska sätt kan få en annan människa att göra så här och att åter igen få exet att vilja träffa mig, att komma hit, att vilja vara i min närhet, att älska mig och dessutom säga alla saker som hon gjorde om sitt förhållande. Medan exet inte anses ha någon egen vilja och förmåga att agera och fatta egna beslut. Det är ju inte heller några höga tankar galna frun har om sin fru...kärlek är det sista det är när man ser på den man säger sig älska på det sättet.

Ja just det, jag inte bara besitter denna fantastiska förmåga, jag är sjuk i huvudet också enligt galna frun, det sa hon nog bestämt 23057 gånger typ.

Ja så här kan det vara att vara syndabock.

Själv vet jag att mina handlingar och mina val enbart kommer från mig själv. Jag bär hela ansvaret för de val och beslut jag gör, hur galna de än må vara.
Om jag väljer att bli tillsammans med någon och dessutom gifta mig med personen när jag vet att personen har djupa känslor för någon annan så är det MITT val, det är mitt val att ta det som följer med detta. Det kan aldrig bli någon annans 'fel' om nu denna person - min fru - sen vänder tillbaka till den andre.

Faktum är att sånt självklart vet varje människa med något så när sunt förnuft i behåll...


TILLÄGG:

Jo jag skyller också på andra/ifrån mig i en massa situationer, tex "bussen var försenad så det är inte mitt fel att jag är sen" för att ta ett simpelt skylla-ifrån-sig-exempel.
Och i känslan av att ha fallit för exet igen och blivit blåst skyllde jag absolut direkt på henne. MEN jag vet att det var jag själv som valde att säga ja till att träffas igen, det var jag som valde att gå dit hon bad mig komma, det var jag som lät mig förföras. Det var ingen annan som tvingade mig till detta.
Hårt som fan, men sant.
Jag är fan kär! Stört-in-love kär!..i Linda Eriksson, som nyss sjöng i Idol!!!!!!!!!!!!

Ja, jag vet, det är jätte-töntigt, men fan vilken vacker kvinna och vilken röst!!!


Vill du bli min Linda?


Bildkälla

***Det vill jag verkligen veta nu!När fan börjar Greys Anatomy igen?*

Tror fanimej att vissa människor helt har tappat huvudet och förståndet! (långt inlägg)

En dag för några veckor sen så sprang jag plötsligt på ett gammalt ex. Hon bad mig att komma och träna där hon jobbar.
Kort därefter kom det sedan en mängd andra förfrågninar och önskningar från detta ex via mail, hon vill helt enkelt träffas, både här och där. Och vi träffades...flera gånger.
 
Jag får höra hur hemskt det är emellanåt, faktiskt mer hemskt än bra, med hennes fru, att hon inte känner den djupa känslan och 'åtrån' för frun och att allt har stagnerat och att hon inte känner som hon känner för mig. Att hon aldrig känt så här för någon. Hon har saknat mig, mina kyssar osv. Hon berättar hur hon ofta har tänkt på mig och hur många gånger hon varit på väg att lämna...
 
Hon berättade också att hon försökt ringa mig och att hon varit upp och ringt på vid min port. Att hon ens kunde både mitt telefonnummer sen långt tillbaka och min mailadress gjorde mig mäkta imponerad...
 
Så Herre Buddha förlåt mig, men jag är så utfattig på komplimanger och kärlek så jag faller pladask för denna kvinna som också tidigare alltid fått mig att tappa allt logiskt tänkande.
Jag suger i mig vartenda ord inkl. det hon visar och känner för mig och jag tar tacksamt och innerligt emot hennes djupa kyssar och jag låter mig förföras....
 
 
 
Några dagar går och det oundvikiga mailet dyker upp; ".....kan inte träffa dig så länge jag är tillsammans med X."men självklart skulle jag fortsätta träna om jag ville det. Jag var ju uppskriven på gästlistan månaden ut.
 
Jag reagerar med både ilska och förvirring och undrade hur fan hon bara kunde dyka upp som gubben i lådan och flera gånger vilja träffa mig som hon gjort. Korta o märkliga svar anländer och jag meddelade att jag trots allt kommer att fortsätta träna....
 
 
Jag får ännu ett mail där det står att jag plötsligt var bortplockad från gästlistan på gymmet och att jag skulle hålla mig väck och inte skicka fler mail!!! Men vem fan är det som tagit initiativet HELA tiden och bett att få träffa mig? Jo, exet! Jag fattar ingenting!
 
Jag slickar mina sår och förbannar mig själv och min extrema dumhet och 'end of that'...trodde jag.
 
För någonting har hänt, förmodligen har frun anat något och än en gång 'tvingat' exet att visa sina mail. Jo, hon håller på med sånt här, inkl att hon "tvingade" exet att radera alla bilder på mig/oss från tiden då vi träffades, hon 'får' inte heller lyssna på den musik som jag och hon själv gillar gemensamt osv osv). Nej, man tror inte det är sant och att sånt förekommer, att en människa ens uppfyller sådana krav men så har det varit....
 
I alla fall...när man tror att man upplevt hur mycket galenskap som helst både i och utanför sitt arbete så ringer telefonen. Det är någon som påstår sig vara mamma till  exets fru och hon ville minsann prata med mig om mitt ex och vad vi ev haft ihop senaste tiden och vems historia som är "rätt"!!!!!!
 
Jag blir minst sagt helt paff och hasplar fram något att jag jobbar (vilket jag självklart inte gjorde) och att jag inte kan prata. Då frågar denna helt okända människa; men är inte du sjukskriven? och så försöker hon än en gång att få mig att börja prata om mitt privatliv de senaste veckorna. Jag stoppade genom att än en gång poängtera att jag inte kunde prata. Hon skulle ringa igen sa hon(!).
 
Jag skrev ett kort mail till exet att om hon eller hennes fru skickade en enda människa till att kontakta mig på detta eller annat sätt eller om ev fler hot skulle dyka upp (jo frun har för ca 3 år sedan hotat mig med att jag skulle ha ett skott i pannan och att hon skulle ställa till ett helvete för mig, jag var dessutom höggravid när hon härjade som värst) så skulle jag göra en polisanmälan.
 
Behöver jag säga hur fruktansvärt obehagligt detta var och ÄR? att här ringer det en helt främmande människa och mer eller mindre begär att jag ska prata om mitt privatliv. Och detta är ANDRA gången som frun skickar någon att ringa mig, då påstod sig personen vara ombud för frun. Men när jag då bad detta ombud att lämna namn och telefonnummer så att min advokat kunde ringa upp, så var det visst inte så viktigt längre.
 
Vad fan är det för jävla människor som håller på så här??? Vilken vuxen människa ber sin mamma att ringa och kolla om ens fru har varit otrogen eller inte? och vad är det för mamma som ens ställer upp på detta (om det nu var mamman?) och ja, vad är det för jävla ex som inte står för det hon gjort och sagt?
 
Det här om något kallar jag sjukt! Hur fan är människor funtade?
 
Och hur jag kunde vara så urbota dum och gå på exets snack och helt tappa omdömet så här jävla grovt får jag stå för och fundera på, så att jag aldrig någonsin hamnar i samma situation igen.....
 
Jag hoppas verkligen att denna helt osannolika historia stoppar här och nu med det samtalet som kom och att jag aldrig någonsin behöver ha med dem att göra igen.
 
 
 
 
 
 
*

Man måste skratta ibland:-)Fredrik Reinfeldt hjälpte en gammal tant över gatan. Sedan sa han

-Nu röstar väl tant på mitt parti?

-Nej,för tusan, det är mina ben det är fel på - inte huvudet!
*

På tal om min "spindel-lik-fyllda" tvättstuga....Jag har precis upptäckt att jag måste gå ner där igen...glömde tvättmedlet:-(


Jag får nog använda mig av tipset sen som jag fick nyss; att hälla doft-olja längs listerna ska tydligen få de levande spindlarna att försvinna....för det lär ju komma fler:-/


*

Vilken lyx-morgon/förmiddag:-)

Vaknade av att Neo kröp upp i sängen. Av gammal vana kollade jag klockan och upptäckte att den var halv tio!!!! Han har alltså sovit till nästan halv tio!! Helt otroligt, jag vet inte när det hände senast. Han kunde ju sova rätt länge när han var lite mindre, men det var som sagt länge sen.

Känner efter och inser att jag faktiskt är rätt utvilad

Tack älskade unge!<3

.


Det låg lik överallt!

Har med stor kraft vistats i husets tvättstuga idag, jag var ju tvungen. Tvätthögen hade helt tappat rimliga proportioner. Men fan för denna tvättstuga. Där bor ENORMA spindlar, stora som Marie-kex och de har tjocka kroppar, och de har tjocka långa håriga ben och jag är helt övertygad om att jag ska dö varenda gång det går upp för mig att jag måste vistas väldigt nära dessa monster.

Det gick an när det bara fanns en som satt i ett hörn på väggen - och detta efter att jag tränat lång tid (flera år) på att alls vistas i samma rum som en spindel - för då kunde jag liksom döpa den och prata med den medan jag la in och tog ur tvätten i maskinerna och bara hyperventilera lite...men framförallt så såg jag den hela tiden och hade koll på var den var.

Men för drygt en vecka sedan, vid förra tvätt-omgången så råkade jag av en händelse fästa blicken på elementet och där var fanimej minst 5 (!!!) stycken som bodde i mellanrummen i elementet och minst två till på vägggen som så där vidrigt snabbt sprang o gömde sig PRECIS vid strömbrytarna till maskinerna! Jag har aldrig någonsin kastat in och slitit ut tvätt så fort.

I alla fall så var jag ju förberedd på denna mass-invation av spindlar idag när jag skulle, (läs: var tvingad) att gå ner och tvätta.
Men fy vad vidrigt det var när jag kom ner och upptäckte att alla  (och nu var det nog minst 8-9 st) var döda, det låg alltså spindel-lik överallt på golvet. Även om jag är livrädd för dem så är jag djurvän (ja, faktiskt också när det gäller spindlar) och det var uppenbart att någon tagit död på dem, de hade alltså inte självdött.

Om man nu inte är direkt rädd för dem, kan man inte bara 'fånga' dem och släppa ut dem, eller?

Jag säger bara ALICE!!Shit vilken röst!!!
.
Dagiset som gud glömde! (läs; ägaren som gud glömde!)

Jag har funderat ett tag nu på att 'outa' det dagis som vi precis har lämnat. Det dagis (eller rättare sagt ägaren) som lovade guld o gröna skogar, men som sen visade sig vara allt annat än ok.

Detta är alltså dagiset...

...där ägaren inte klarar av kritik, utan i stället öser ur sig hur dålig man är som förälder.

....där ägaren med djur o natur (vilket jag specifikt efterfrågade då jag letade dagis) egentligen menade att det var fullgott för barnen att vistas i dagisets trånga trädgård och titta på myror o nyckelpigor i stället för de utlovade utflykterna i den fantastiska XXX-dalen som ligger alldeles nära. Vissa barn fick nån gång då o då gå iväg på utflykt, men långt ifrån det utlovade minst 1-2 gång/vecka.

...där det utlovades 4 pedagoger då barngruppen var fulltalig (15 barn - varav 12 blöjbarn, de flesta barn är mellan 1-3 år), men att det i verkligheten visade sig vara 2 pedagoger som ständigt var stressade.

...där en förälder kom för att hämta sitt barn en eftermiddag och hittar ägarens 15-åriga dotter helt ENSAM med två barn!!!!

...där 4 personal slutat/försvunnit på det 1½ år som dagiset funnits och där den ena tom hade hotat med att sjukskriva sig mer om hon inte fick sluta omgående.

...där ägaren lekte hobby-psykolog och efter bara ett par veckor då ett barn hade börjat sa till barnets föräldrar att de inte klarade sätta gränser för sitt barn och samtidigt erbjöd båda föräldrarna att gå i samtal hos ägaren för att lära sig detta!!!

...där jag också av ägaren beskylldes för att inte sätta gränser för mitt barn, vilket i sin tur enligt ägaren inte var bra för varken personalen, de andra barnen och de andra barnens föräldrar!!!!

...där jag enligt denna ägare 'mutade' mitt barn då jag gav honom mellanmål (frukt/riskaka) när jag hämtade honom.

...där jag råkade höra  en pedagog (pedagogen visste inte att jag fanns kvar i kapprummet) hota ett barn med att han skulle få sitta i en stol resten av dagen om h*n inte gjorde som hon sa.

...där ägaren kunde får raseri-utbrott på mig som förälder (även på andra föräldrar) om jag ifrågasatte något som hade med mitt barns vistelse att göra.

...där jag blev uppringd av ägaren som undrade om jag inte kunde ha mitt barn hemma mer för det var så ont om personal och jag var ju ändå "bara" sjukskriven till skillnad från de föräldrar som jobbade och måste lämna sina barn.

...där jag också blev tillsagd att hämta mitt barn senast kl 15.oo en dag  i stället för 16.00 för då skulle dem stänga för dagen (dagiset har officiell tid mellan 7.30-16.30). Jag är inte den enda som blivit tillsagd om detta.

...där de två stressade pedagogerna ständigt fick utstå ägarens kritik, nej förresten utskällningar och kränkande tillrättavisningar, mitt framför både barn o föräldrar. Där ägarens ord alltid var lag. Där personalen sällan eller aldrig vågade svara på frågor från föräldrarna ang deras barn, utan att alltid fråga ägaren först.

...där minst 3 barn och deras familjer lämnat dagiset just pga det jag skriver om. Sammanlagt så fram till augusti har det slutat 6 barn

Där Neo aldrig fick gå på utflykt med den sjuka förklaringen att han inte var 'mogen' för att hålla ett annat barn i handen och gå bredvid en trafikerad väg(!!) och om han sen skulle få ett utbrott och inte vilja gå hem så skulle det bli jobbigt(!!??) medan andra barn som var betydligt yngre och betydligt mer "omogna"varit på utflykt några  gånger (diskrimineringsanmälan är på gång).

För övrigt, vilka 2-3-åringar är mogna överhuvud taget att gå intill en trafikerad väg utan att någon vuxen går intill och håller dem i handen? Förståelse om trafiksituationer mognadsmässigt sker  tidigast i 10-12-årsåldern om ens då.

Jag har dessutom fått bekräftat från andra föräldrar (som också bytt dagis) och från annat håll - att detta beteende av ägaren inte var något nytt.


Ja listan skulle kunna göras längre på allt som kommit fram med tiden på detta "fantastiska dagis", men jag stoppar här.

Nu ska jag bara fundera klart på om och när jag skriver ut vilket dagis det är.

Helt ensam!
Från den 25 september och ca 5 dagar framåt, ska jag vara helt 'ensam'. Neo ska åka iväg med mormor och storebror till stugan i Dalarna. Det är första gången som Neo och jag kommer att vara ifrån varandra så länge.

Det känns jätte-konstigt och jag kan bara föreställa mig hur konstigt det kommer att vara när jag är mitt i det.
Äntligen kommer jag att få lite egen-tid, men i samma sekund som jag tänker så, så saknar jag Neo fast han inte ens har åkt än...fan vad skumt.

I alla fall så gäller det att redan nu försöka planera vad jag ska göra av all den tid som han kommer att vara borta...så jag har försökt, att planera alltså.....men det går inte!

Vad gör man när man inte har sina barn alls? Vad gjorde jag egentligen innan han fanns? Vad fyllde jag tiden med?
Jag vet fan inte! Blir mest snurrig av att försöka komma på vad jag ska göra...

Fortsättning följer....
.

Ungen kan fanimej alla bokstäverna och skriver sitt namn!


Det är nästan lite scary!.

Kolla vad farfar Nisse kom och lämnade:-)


<3Neo:

MAMMA!! Jag tycker om bananer....å dig!<3

"Spåkulan" på Facebook

"Hej Beyond

Blunda och känn hur den universella kärleken omsluter dig på alla sidor bara för att du behöver det vännen."