Ni borde fanimej skämmas!!

Alla ni som gnäller över att ni skulle behöva betala några extra kronor/ören i skatt borde fanimej skämmas.
 
Men ni vill gärna att sjukvården ska vara bra och  i princip gratis, ni vill ha bra skolor och dagis och ett perfekt skyddsnät vid sjukdom, ni vill att miljön o vår omgivning inklusive att våra vägar underhålls, ni vill ha gatlyktor som lyser upp när det är mörkt och ni vill ha en poliskår som ska kunna rycka ut dygnet runt. Ni vill  kunna bli servade med allt möjligt, men ni vill inte betala för det???
Bortskämda och helt utan verklighetsförankring är vad ni är!
 
Vet ni vad, jag betalar gärna några extra kronor i skatt för att DU ska kunna få en billig sjukvård och inte behöva betala flera tusen kr när du eller ditt barn måste till akuten eller att polisen kan komma och hjälpa dig mitt i natten om du blir överfallen eller att du kan få en skälig ersättning då du pga sjukdom måste vara hemma.
 
Jag betalar också med glädje dessa extra kronor för att människor i nöd, vare sig det handlar om flyktingar som flyr för sina liv eller de hemlösa som ligger på gatan nersölade av sin egen urin o avföring, ska få den hjälp dem behöver.
 
Och jag betalar gärna ännu mer skatt för att vår miljö, ja hela vår jord ska kunna överleva och kunna ge våra barn en framtid där de kan leva och andas utan att bli förgiftade.
 
 
Så alla ni som gnäller ni SKA fanimej skämmas riktigt ordentligt och sluta beklaga er för att man faktiskt måste betala för att få ha ett fungerande och medmänskligt samhälle.
Trackback