15 kg viktnedgång...

är en befrielse, en enorm lättand bokstavligt talat. Jag kan röra mig bättre, jag mår bättre, och jag känner mig numer ganska tillfreds när jag ser mig i spegeln.....och höjdpunkten: jag kommer inte längre att få 'skavsår' på insidan av låren på sommaren!:-)
För dem som inte hänger med och aldrig har burit omkring på övervikt så kommer dessa 'skavsår av att lårens omfång helt enkelt gör att de vid varje steg skaver mot varandra.
Så jag är överlycklig över att nu kunna slänga dem avklippta tunna strumpbyxorna som jag hade ibland för att undvika dem där jävla skavsåren. Detta tipsade förresten Lady Dahmer om i sin blogg nån gång, vilket jag är evigt tacksam för, men nu åker dem i soporna!!!:-)


Men det finns en baksida också, eller fler faktiskt. Det är extremt dyrt att behöva handla nya kläder, från trosor, bh till jeans o annat. T.o.m. skorna har blivit för stora:-( Så just nu är min garderob minimal.
Det är ju inte så att man kan byta från stl 42 till 36 på en gång när man börjar gå ner, man går ner en storlek i taget, som sen också blir för stort/sitter jävligt illa.

Och så var det ju det här med huden!
Men vad fan! Som om det inte räckte med kläderna, huden har liskom också blivit för stor!
Man skulle ju kunna tro att det liksom skulle hinna 'dra' ihop sig på 8 månader vartefter som kilona försvann, men icke! När jag var typ 20-25 så hängde huden med vad man än gjorde. Men viktnedgång vid 46 års ålder gör en  grymt medveten om att huden är som gammla gummiband - de drar helt enkelt inte ihop sig, de bara hänger.

Så ja...jag hade typ bröst en gång, jo faktiskt, för exakt 8 månader sedan....suck!

Men vad fan,  jag ska inte klaga, det finns ju dem som inte har ben och dem klagar minsann inte. (man får inte klaga eftersom det alltid finns dem som har det mycket värre!)

Kommentarer
Postat av: sara

Grattis till den stora viktnedgången, superduktiga du :-)Vet du jag ska berätta en hemlighet många inte vet att huden är fantasisk på så sätt att efter avslutat viktnedgång så fortsätter den dra ihop sig under 1 år.

Underhåll den genom att dricka mycket vatten och att smörja in din med vanlig lotion/kräm varje dag så den inte blir torr!Nu ska jag fortsätta läsningen av din bloggHa en bra dagMed kärlek Sara

2011-04-27 @ 09:55:38
URL: http://yasa-minlillafamilj.blogspot.com
Postat av: Beyond Eternity

Sara

Tack:-) Fast duktig vet jag inte...

är du verkligen helt säker på att huden på en 46-åring orkar dra ihop sig igen?:-) Jag hoppas ju att du har rätt så klart.

Tack i alla fall för att du delade denna hemlighet..... jag har bara varit inne på din sida som hastigast men såg att du väntar trillingar!!! Helt fantastiskt!

All energi till dig o de små o att minstingen håller ut.

2011-04-30 @ 22:11:00
URL: http://beyondeternity.blogg.se/
Postat av: Nicklas

Riktigt starkt jobbat tycker jag. Har hört flera som upplever problemet med huden, men förhoppningsvis är det som Sara skriver.

2011-05-10 @ 12:42:41
URL: http://www.viktnedgang.se
Postat av: Sigrid

Sitter i exakt samma sits, har gått ner 15 kilo och slipper äntligen skavsår på låren! Och brösten som alltid varit (för) stora och hängiga är nu bara hängiga ;) Och magen blir aldrig någonsin platt utan mest rynkig mellan Svanteränderna, men konstigt nog gör det mig ingenting. Magen har alltid känts jobbig tidigare men nu gillar jag den faktiskt jättemycket trots putet och bristningarna, och kommer gärna visa upp den i bikini i sommar.

2011-05-16 @ 22:21:22
URL: http://sigrida.blogg.se/
Postat av: Louise

Grattis till den stora viktnedgången! Strongt. :)

2011-05-22 @ 15:41:18
URL: http://wizy.blogg.se/
Postat av: BAMBI

Wow, så otroligt starkt gjort! Vilken bedrift! Hejja hejja! :)

2011-05-29 @ 19:55:01
URL: http://bambi.blogg.se/
Postat av: joanna-ATT LEVA MED ASPERGERS SYNDROM!

Tänkte bara tipsa om att just nu pågår flera tävlingar med fina priser på min blogg finns även en dagens blogg tävling där du har chansena tt bli länkad inför mina 200-600 unika läsaredagen så passa på att gå in och anmäla dig (kolla på vänster sida av bloggen) Annars kanske du vill göra ett bloglovinbyte?:)

2011-06-09 @ 15:09:52
URL: http://domkallarmighannes.com
Postat av: Jossan

Anledningen till att jag säger som jag gör att jag tycker man ska låta flickor vara flickor och pojkar vara pojkar är jag tycket att vi ska ha könsskillnad i vårat samhälle och inte försöka göra barnen till shemales.Det finns mer skillnad än fysik. En pojke tänker redan som liten på ett annat sätt än en flicka.

Det är mer tjejer som drar sig till färgen rosa redan som små.Man måste göra en skillnad mellan barnen för att dem har ett kön, om man börjar fiffla med barnets kön för tidigt så kan det göra att när barnet växer upp blir förvirrad och även mobbad. Att köpa en barbie till en pojke kan ha fler konsekvenser än man tror (jag säger inte att man inte kan göra det).Jag kanske är gammalmodig i just den här frågan! Men jag tycker det är fel att försöka "ändra" på något och att folk blir sura över att den här tjejen valde att klä sin dotter i rosa och kalla henne för prinsessa! :)

2011-06-12 @ 15:20:13
URL: http://josefinolofsson.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback