KÖNSNEUTRALT

...är precis vad detta par har bestämt sig för att uppfostra sitt barn, läs artikeln här http://www.svd.se/nyheter/idagsidan/barnunga/artikel_2559041.svd

Att inte tala om för omgivningen vilket kön ens barn har kan ju kanske verka som ett vanskligt experiment och jag vet inte riktigt hur jag själv ska förhålla mig till det. MEN det satte igång tankeverksamheten rejält, vilket direkt fick mig att minnas en händelse på ett tåg för några år sedan då jag var på väg hemfrån en föreläsning på högskolan.

Jag klev på tåget och lyckades hitta en kupé som var helt tom och satte mig där. Några stationer senare så klev det på en person som satte sig mitt emot mig. Denna person började prata med mig ganska omgående om allt möjligt, MEN jag kunde inte koncentrera mig alls på vad personen sa och anledningen till det var att det gick inte att undgå att detta var en person som antingen hade bytt kön eller var mitt i processen. Och faktum är att jag blev helt förvirrad eftersom jag faktiskt inte kunde avgöra om det var en man eller kvinna jag hade framför mig. Det var oerhört jobbigt och fick mig verkligen också att tänka till hur styrda vi är av just könsroller.

Jag fick helt enkelt till slut bestämma mig för att det var en kvinna, även om det kanske inte var det, för att alls kunna fokusera på vad personen sa. Jag gillade inte min egen reaktion och jag önskar att jag hade kunnat strunta i vilket kön personen hade. men jag förstår ännu mer nu hur insocialiserade våra könsroller är och allt som följer med det

Detta blev också en extrem insikt i att jag, även om jag inte vill det, pratar o agerar annolunda med en person beroende på vilket kön personen framför mig har och det skrämmer mig rejält.

http://media.photobucket.com/image/transvestit/Nomadzord/post070614_hot_romanian_transvestit.jpg

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback