Kungligt besök

I skrivandets stund , eller i alla fall för nästan en timme sedan, så har kungafamiljen stigit iland här i Helsingborg.

Detta besök, eller rättare sagt spektakel, har tagit 2,5 år att planera och kostar måååånga miljoner.

Och än en gång blir jag bara förbannad när jag förstår hur mycket pengar som går till allt detta royalist-spektakel. Pengar som kunde användas till människor som VERKLIGEN behöver hjälp i vår stad. Pengar som tas från alla skattebetalare och som går till allt och inget runtomkring ett antal människor som är fullt friska och arbetsföra och som skulle kunna tjäna sina egna pengar som alla andra.

När jag gick hem från bussen efter att ha lämnat Neo på dagis så gick jag förbi en av de mest utsatta uteliggarna som finns häromkring. Det är han som alltid är nerkissad och har så söndertrasade och skitiga kläder att man förvånas över att dem håller ihop. Det är han som knappt kan gå och faktiskt knappt kan sitta upprätt. Det är han som folk går omvägar för, för att slippa möta hans livlösa blick och den enorma tragik som alltid speglar sig i hans ledsna ögon.

Jag undrar om kungen, drottningen inkl resten av familjen ens för en sekund tänker på honom eller alla andra hemlösa när de tar emot alla gratis-pengar och allt som följer vid deras besök? Nej knappast.

De är så fullt upptagna med att vältra sig i den lyx med gratis lyx-mat, gratis värme, gratis-boende och gratis-skjuts de får, som omger dem var de än sätter sina royalist-fötter att de aldrig ens kommer i närheten av den hemlöse mannens enormt tragiska tillvaro.

Tänk er om kungafamiljen för en enda gång skull hade sagt då dem tillfrågas om de ska besöka en stad;

"Tack för er inbjudan, men nej tack. Vi skulle däremot vilja att alla dem pengar som ni hade tänkt lägga på vårt besök oavkortat ska gå direkt till exempelvis alla hemlösa så att de slipper vara ute under den kommande vintern."

Ja tänk om.....
Bildkälla
Bara kostnaderna för klänningarna på bilden ovan hade tex kunna föda o värma en hel stads hemlösa under en längre tid.*

Kommentarer
Postat av: Nina Ruthström - bloggar från spinnsidan

Så klok du är. Jag håller med dej till fullo. Inget emot de stackarna Bernadotte, de gör nog så gott de kan och har nog meatadels ett helvete. Inte i proportion till uteliggaren förstås, men ändå.

Men själva grejen, kungahus - SUGER!

2010-10-20 @ 20:18:04
URL: http://bloggande.ninaruthstrom.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback