Sånt här gör en glad ända in i själen!!

Om pojken som också ville vara "fin"

Så vad är det vi gör med våra barn? Tvingar in dem i stereotypa könsroller och det är verkligen INTE ok.
Neo har börjat fråga lite efter klänning och så fort jag hittar en som inte är full med hemska tryck som hello kitty o liknande så ska han få en klänning!

Fram för fler föräldrar som i berättelsen ovan!!

Kommentarer
Postat av: lady dahmer

villervalla har bästa klänningarna!

2010-01-14 @ 12:45:44
Postat av: Beyond Eternity

Åh då ska jag kolla in där. Tack!:-)

2010-01-14 @ 13:01:14
URL: http://beyondeternity.blogg.com
Postat av: Beyond Eternity

OJ, vad jag har hittat en massa på deras hemsida som det är rea på...och en super-fin klänning:-) TacK igen!

2010-01-14 @ 13:28:03
URL: http://beyondeternity.blogg.com
Postat av: Icka

Skulle precis rekommendera Villervalla.... Gus hade en tunika därifrån i somras. Det blir ett par till till sommaren. Praktiskt och snyggt. Mitt lillhjärta frågade idag efter en egen bebis. Imorgon köper jag en docka!=)

2010-01-15 @ 22:32:57
URL: http://blog.olicka.se
Postat av: Beyond Eternity

Hur reagerade folk när ni hade tunikan på honom? eller är ni lyckligt lottade att ni har öppensinnade människor omkring er?

Jag hittade superfina klänningar på Villervalla och nån var det tom rea på. Hittade overaller/bodysuits i plysch också som det var rea på och de är kanon...så jag ska beställa nästa vecka:-)

2010-01-17 @ 11:48:57
URL: http://beyondeternity.blogg.com
Postat av: Icka

Jag berättade tidigt att vi kommer att klä honom bekvämt, efter vädret och att jag högaktningsfullt skiter i att könsbestämma hans kläder.Det har väl knorrats lite men folk vet att dom inte har nåt att säga till om och att vi gör precis som vi vill, så länge som Gus trivs och mår bra så kan ingen säga nåt....Han har en mössa med rosa hjärtan på nu i vinter, två tunikor från Duns och det är bara en för mig okänd person som frågat vad "flickan" heter när han hade en av sina mycket fina tunikor på sig.Han fick en docka igår. Hon heter Inga och han har pussat, kramat och burit omkring henne hur mycket som helst. Jag älskar att se att han får vara både biltokig och kramkille. Det är så coolt att få ge honom allt han vill och att inte vara rädd för att det blir fel.

stöddig morsa

Hur kan man neka sina barn en del av utvecklingen?Du får ju lov att lägga in bilder på kläderna sen!

2010-01-17 @ 20:42:55
URL: http://blog.olicka.se
Postat av: Beyond Eternity

Åh vad kul att han gillade sin docka. Neo fick en docka när han fyllde ett o en till igår, som en motvikt mot bilar o verktyg:-)Denna docka hade för ovanlighets skull ett kön; en snopp/pung.... häromdagen sa Neo "Mamma har ingen snopp. Mamma har tappat snoppen, den är borta! var e den?" Kunde ju inte låta bli att brista ut i skratt:-) Så det var liksom som hittat att 'springa på' denna docka i affären som hade ett likadant kön som han själv.Nu har kläderna från villervalla kommit..håll utkik efter bilderna... de är super-fina!

2010-01-21 @ 18:35:24
URL: http://beyondeternity.blogg.com
Postat av: Rebecka

Pojkar och flickor ÄR olika genetisk. Dom har tom gjort tester där pojkar automatiskt dras mer till tex bollen istället för dockor och tvärtom för flickor och det på barn som är för små för att förstå vilket kön dom har.Att ta ifrån sin pojke allt som är naturligt för pojkar är tex precis lika fel isf.Jag försöker ge min dotter ett eget val men jag kommer inte försöka göra henne till något hon inte är. Det måste inte vara antingen eller ju =)

2010-07-17 @ 20:22:32
URL: http://zoozan.blogg.se/
Postat av: Beyond Eternity

Jag måste tyvärr göra dig besviken Rebecka. Jag vet inte om du har läst undersökningen (eller läst det som följt i spåret av den)själv eller om du bara hört om den, men du har uppenbarligen missat att den inte alls håller måtten för att bevisa någonting alls. Det finns inga andra undersökningar som stödjer den uselt gjorda undersökningen så tyvärr så håller den inte måttet (tyvärr kan jag inte hitta den och det som uppmärksammats kring den som visade att den är usel).

Bollar har ingenting med just pojkar att göra eller dockor med flickor att göra, barn insocialiseras i könsroller som vi vuxna tvingar in dem i och det har ingenting med något biologiskt att göra.

Berättelsen här ovan visar en mycket sund mamma som lyssnar på sitt barn och struntar i könsstereotypa mönster och det är det jag hyllar och själv lever efter så långt det är möjligt. Att göra så handlar inte alls om antingen eller, det handlar om att låta barn få vara just barn.

Och skulle min son av någon anledning plötsligt bara vilja leka med sina dockor och ratar allt annat, så skulle jag aldrig komma på tanken att försöka tvinga honom till att använda könsstereotypa leksaker som anses vara för pojkar. Eller tvärtom också...

2010-07-17 @ 21:06:35
URL: http://beyondeternity.blogg.se/
Postat av: Beyond Eternity

Jag ger också min son val, sunda val. MEN jag skulle tex aldrig köpa superman/spiderman-grejer, svärd o pistoler och kampleksaker eller liknande bara för att han är pojke, för just såna leksaker kommer aldrig in i vårt hem överhuvudtaget...

2010-07-17 @ 21:10:34
URL: http://beyondeternity.blogg.se/
Postat av: Tessan

Så där säger du bara för att du har fel, men du vill så gärna ha rätt eller hur? Du skyndar dig att klanka ner på dom som pratar om det där testet med flickor och pojkar..anser att du minsann har rätt..att testet är fel?..skrattretande.Inte ge honom saker som har med Superman att göra, svärd eller dyl..stackars pojke, bara för att du inte vill det..HAN kanske vill leka med sånna saker...herregud, stackars liten.

2010-08-08 @ 22:14:09
Postat av: Beyond Eternity

Tessan

Ojdå, ja gud va dum jag är...och tidigare idag så ville min pojke leka med klorinflaskan och så gav jag honom inte den TROTS att HAN ville det....gjorde jag fel där kanske?Nej, allvarligt talat Tessan, har du inget konstruktivt att säga så gör dig inte besvär att skriva här.

2010-08-08 @ 23:02:25
URL: http://beyondeternity.blogg.se/
Postat av: Beyond Eternity

Eller förresten Tessan, ska jag kanske kalla dig för Mia N eller bara anonym?Först kräker du av dig en massa i Lady Dahmers blogg o när jag svarade dig, blev du så arg då att du bara var tvungen att gå in även i min blogg och kräka av dig här också. Den enda som uppvisar ett trasigt o trotsigt beteende är du.

Pinsamt är vad det är att du till o med skriver under olika namn. Herregud människa vi ser ju din IP-adress

2010-08-09 @ 09:48:41
URL: http://beyondeternity.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback