MULLINGSTORP DÖMDES FÖR DISKRIMINERING - VANSINNE

Jag har precis fått Mullingstorps informationsblad om deras utbildningar. Jag får den lite då och då eftersom jag tänkte gå en kurs där för ett tag sedan.
Jag hörde på omvägar för ett bra tag sedan att en manvid namn Walter Heidkampf ansökte till en av Mullingstorps kursveckor, men nekades delta då han är HIV-positiv. Att delta under en kursvecka innebär att man har en vilja att förändra sitt liv, att gå till botten med ångest, rädslor, panikattacker, depressioner, negativa upprepade livsmönster o.s.v. Detta gör man på ett helt annorlunda sätt än när man går till en av landstinget ordnade psykologer. Detta är en alternativ mycket djupgående terapi för att hela dig och din själ. Här handlar det verkligen om att släppa taget helt med hjälp av bl.a. kroppspsykoterapi.

För att få gå en av dessa veckor krävs ett hälsointyg som bl.a. visar att man inte bär på blodsmitta som Hepatit B och C och HIV och om man mot förmodan gör det så finns det inte möjlighet att få delta (dock annordnar Mullingstorp gärna en kurs där de som har just blodsmitta kan gå samma kurs). Ja, vid första anblicken av ett sådant nekande kan man tycka att det handlar om diskriminering, men om man sätter sig in  i vad det innebär att vistas och genomföra alla de processer som man ska genomgå under denna vecka så förstår man ganska snabbt att det handlar absolut inte om att man diskriminerar de som bär på blodsmitta, utan är en säkerhet för alla deltagare.

Jag ska här citera Viktoria Eriksson som är ansvarig för verksamheten på Mullingstorp, som beskriver anledningen till deras krav på intyg om att man inte bär på blodsmitta;

"Under Möt Dig Själv-processen får deltagarena, oftast för första gången i livet, möjlighet att släppa kontrollen och uttrycka sin förtvivlan, sorg, raseri, förskt, panik- och dödsångest på ett ansvarsfullt sätt. När deltagarena uttrycker starka känslor får de lätt småsår på händer och fötter, trots att personalen gör allt för att förhindra detta med hjälp av kuddar och madrasser. En del människor har också mycket lätt för att blöda näsblod under känslomässig stress. Även personalen får småsår på händerna i det tumult som uppstår när en deltagarre släpper kontrollen för första gången.

Här föreligger alltså en tydlig risk för att en persons blod kommer i kontakt med en annan människas såriga händer och fötter. Det skulle vara oändligt olyckligt om någon blev smittad av en infektionssjukdom som inte går att bota. Vem är i så fall skyldig till detta? Därav vårt krav på negativa blodtester. Att personalen skulle bära skyddsutrustning är uteslutet. På Mullingstorp arbetar vi med människor i extrem sårbarhet och då är medmänsklighet, närhet och tröstande beröring en livnödvändighet. Detta är inte förenligt med att personal bär dubbla plasthandskar och skyddsglasögon, det säger sig självt."
Viktoria säger vidare att  "Under alla år har Mullingstorp erbjudit att anordna särskilda kurser för dem som har HIV, Hepatit B och C. Under sådana omständigheter är alla medvetna om riskerna på förhand och personalen bär självklart den skyddsutrustning som krävs, även om den terapeutiska inte blir optimal."
Det som är mycket märkligt är att det erbjudandet anses också vara diskriminerande!!!!

Walter, som jag nämde i början kunde, eller kanske rättare sagt ville inte förstå detta och anmälde Mullingstorp för diskriminering. Av en alldeles outgrundlig anledning så fick han rätt och nu har Mullingstorp överklagat detta till Hovrätten.

Ibland undrar jag om folk anmäler bara för att de måste lägga sitt onda någonstans i stället för att ta ansvar för det. Att Walter  gör detta och kanske får igenom sin befängda anmälan även i Hovrätten kommer då att leda till att Mullingstorp inte kan fortsätta sina kurser. Har Walter överhuvudtaget tänkt på någon anna än sig själv i denna vansinniga påstådda diskriminerings-process? Nej det har han verkligen inte. jag är nästan helt säker på att om Walter inte var HIV-smittad så hade inte han heller velat utsätta sig för att bli smittad och det har INGENTING att göra med diskriminering.

 Walter  får heller aldrig bli spermadonator. Ska han då anmäla Landstinget för diskriminering? herregud, det finns ju en mängd områden där man måste uppvisa intyg på att man inte har blodsmitta. Ska han anmäla alla sådana ställen? Är det inte även så inom restaurangbranschen, att man inte får bära på blodsmitta? Ska Walter även anmäla alla restaurangägare?
Nej, detta känns mer som en häxjakt för Walters eget ego's skull. Ett sätt att ta ut sin frustrtion och smärta över att vara HIV-positiv. Det hela blir extremt befängt då Walter faktiskt erbjuds
denna kurs, som andra med blodsmitta,  på Mullingstorp med andra i samma situation.
Varför tycker Walter att han borde ha rätt att utsätta andra osmittade deltagare för risken att bli just smittade? Hur egocenterat är inte detta tänk? Jag hade definitivt INTE deltagit i en Möt-dig-själv-process på  Mullingstorp om jag visste att det fanns deltagare som bar på blodsmitta. Varför är det så svårt för Walter att se det från den andra sidan. Vad ger honom rätt att kräva att få utsätta mig för denna smitta?

Stå på er Viktoria Eriksson och Mullingstorp, jag tror på att ni kommer att hitta en lösning på detta och jag är helt säker på att de flesta med blodsmitta inte har några som helst problem med att förstå orsaken till ert förfarande. Dessa människor har en insikt i och full  förståelse för att andra människor inte på ett så riskfyllt sätt vill utsätta sig för att  bli smittade.

Och jag kan också berätta att jag under ett antal år i mitt yrke och någon gång privat mött många med blodsmitta och alla och då menar jag verkligen alla dem jag mött har varit oerhört försiktiga och hänsynsfulla ang riskerna med att smitta andra, faktiskt så till den milda grad att jag ibland fått poängtera till några att varken jag eller någon annan blir smittade av kramar och vardaglig kontakt.....

Så vad vann han nu, Walter, på detta? Ja det är frågan. Han får fortfarande inte delta i kursen där deltagare med icke blodsmitta är med och det får kanske inte alla andra heller som har tankar på att gå kursen på Mullingstorp i framtiden, av den enkla men djupt tragiska anledningen att Walter Heidkampf anser att han ska ha rätt att utsätta andra för risken att bli smittade av HIV så att han slipper känna sig "diskriminerad". Mullingstorp kan inte, om domen inte ändras, fortsätta bedriva kursverksamhet om de ska tvingas godta att  människor med blodmitta ska vara del i de grupper med människor som inte är smittade.

Mullingstorps hemsida;
 www.mullingstorp.com

Dagens fråga:
Hade du genomgått kursen på Mullingastorp med den intensiva utlevelse-process som ingår med vetskap om att det  i gruppen finns en eller flera som bär på blodmitta? Hade du tagit den ganska stora risken?

************************
Här kan du läsa  Walter Heidkampf's martyrberättelse om hur han anser sig blivit diskriminierad. Texten är så fylld av offermentalitet att man undrar om den är inövad:

http://www.qx.se/samhalle/debatt/8266/krankt-och-diskriminerad-av-mullingstorp


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback