ÄNTLIGEN KANSKE DET KAN BLI STOPP FÖR ANNA WAHLGRENS GRYMMA METODER MOT BARN

Barnläkaren och författaren Lars H Gustafsson m.fl.  har efter att ha granskat Anna Wahlgrens metod "Tryckpressen" nu även beslutat sig för att granska övriga metoder som hon propagerar för ska användas på barn.

Han ser i princip ingen skillnad på 5-minutersmetoden och Anna Wahlgrens SHN-metod då de har mycket gemensamt

"De går båda ut på att att barnen tidigt ska lära sig somna själva och sova ensamma hela natten. De använder båda enkla beteendeförändrande tekniker för att nå dit. När femminutersmetoden låter barnen skrika tills de ger upp går SHN-metoden ut på att hålla fast, buffa, vaga och ramsa barnet tills det ger sig. Men gemensamt är det bortvända ansiktet. Ögonkontakt ska förhindras och den känslomässiga kontakten ska avbrytas. Barnet ska med tvång och mycket tidigt läras att ta hand om sig själv." (Lars H Gustafsson, se länk nedan)

Så än en gång:
Från djupet av mitt hjärta så tackar jag dig  Lars (inkl. dina kollegor)
för att du (ni)  har modet att reagera och agera så att  dylika grymma metoder som Anna Wahlgren hittat på, kanske kan försvinna

Här är länken till Lars H Gustafssons blogg och den slutkommentar han idag har lämnat
http://larsh.wordpress.com/2009/05/02/anna-wahlgrens-tryckpress-slutkommentar/


___________________________________________________________________________________________


Det som är mest tragiskt i denna soppan av kränkande metoder mot barn (förutom de barn som blivit behandlade enligt AW's metoder), är att det finns en handfull AW-anhängare (inklusive Anna Wahlgren själv) som fortsätter att fanatiskt försvarara det hela, inklusive att man också kränker de som ifrågasatt å det grövsta, det kan man verkligen kalla mass-personangrepp.
Och än en gång så kan man också läsa att vi som kritiserat påstås inte kunna detta med SHN och metoderna, att vi inte är pålästa alls och tagit saker ur sitt sammanhang. Jag häpnar över denna arrogans, då de som uttalar sig på dylikt sätt inte har den blekaste aning om vad jag och andra har läst och inte läst. Hur kan man fortsätta använda sig av sådana låga argument in absurdum? Om dessa personer vill bli lyssnade på så är uttalande som dessa helt befängda och inger allt annat än trovärdighet.

Varför är det så svårt att vara ödmjuk och inse att detta var nog inte riktigt ok? Herregud, ingen straffar er för det, ni har  utfört metoderna och litat på dem i god tro och ansett att ni gjort det bästa ni har trott just då.

Men därifrån till att sedan fortsätta försvara något som så uppenbart kränker barnen (även om följderna av det kanske inte kommer att märkas förrän de bli äldre) trots att till och med läkare reagerat och tänker gå vidare med det hela, är ren och skär dumhet och är fruktansvärt ignorant mot barnen.

Det finns dock en AW-anhängare på hennes forum som faktiskt har uttryckt och manat till eftertanke - all heder åt dig - du har insett att man faktiskt måste börja tänka efter och 'se om' det man håller på med då så många reagerat på de inhumana behandlingarna av barnen. Denna person ber tyvärr samtidigt om ursäkt ifall hon har trampat någon på tårna och detta trots att hon är oerhört försiktig och konstruktiv i sina uttalanden.

Denna persons extrema försiktighet, nästintill rädsla, säger ganska mycket om oron för att bli hånad och 'mobbad' om man har modet att ifrågasätta  Anna Wahlgrens metoder och det hon gjort och gör. Jag hoppas innerligt att de börjar lyssna på denna person då hennes budskap är otroligt viktigt. Varma tankar till dig "elsaviola"

http://www.annawahlgren.com/forum/viewtopic.php?t=19664&start=30

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback