UTAN BLIND TRO FALLER ALLT SAMMAN

Efter att nu ha följt Anna Wahlgren och hennes anhängare (med några få undantag) en längre tid på AW's forum så blir bilden så otroligt klar.
Att det finns en oerhört stark ledare, Anna Wahlgren,  är det ingen tvekan om. Men att denna ledare skulle bry sig om barn eller deras föräldrar är direkt skrattretande, då hon faktiskt många gånger är direkt elak och uppvisar uttalanden som skulle kunna tillhöra en person med antisocial personlighetsstörning eller med ett mer känt uttryck; en sociopat.

Henns oerhört pinsamma försvarstal där hon smutskastar dem som vågat reagera och säga ifrån ang hennes vidirga metoder, visar så tydligt att detta är en person som varken har insikt eller kommer att komma dithän om att man  inte behandlar barn på det sätt hon propagerar för. Och det ligger alltid en tydlig underton i uttalandena som AW gör, att om föräldrarna inte gör på det här sättet så gör de sina barn illa och stundvis när föräldrar uppvisat osäkerhet och tvekan att fortsätta SHN-kuren, så  har man i alltför många fall kunnt läsa om hur AW hånar och förlöjligar dem, precis som hon gör med dem som ifrågasätter hennes metoder. Och att trötta och förtvivlade förädrar "faller" för detta, framförallt då AW dessutom är en känd person, är inte svårt att förstå.

Fler av dem som använt sig av hennes metoder för flera år sedan och som nu sett  vad som pågått och pågår i AW's föräldraforum vittnar om en enorm attitydförändring där känslokyla och ignorans är ledord.

Att flera av de s.k. diplomerade SHN-kurarna fortsätter att 'in absurdum' försvara både de vanvårdande metoderna/råden av barn och ledaren själv Anna Wahlgren, kan man först tycka är lika mycket galenskap som metoderna i sig.
Men om man tänker lite längre så har dessa kurare i de flesta fall utfört dessa metoder på sina egna barn med AW som den starke "allvetande" rådgivaren, inklusive att de med sitt diplom i ryggen sedan har prackat på metoderna på andra trötta och förtvivlade föräldrar.

Att det, antingen under en längre tid eller plötsligt går upp för dem att de faktiskt kan ha gjort sina barn väldigt illa, är insikter som är mycket, mycket svåra att hantera, om alls. Och för att inte förgås av skuld och dåligt samvete så förträngs detta och försvarandet av det hela blir mer och mer intensivt. Och att ens det minsta lilla släppa på denna enorma försvarsmekanism som håller undan den grymma skulden så måste de helt enkelt fortsätta att blint tro på både metoderna och på Anna Wahglren då hon  vidmakthåller att det är helt rätt att behandla barn på detta vis.. utan detta faller allt samman.
Och att försöka få dessa personer att  inse och "erkänna"  hur galet det är kommer aldrig att fungera, hur konstruktivt vi än för fram våra reaktioner och hänvisar till forksning. Att lägga energi på detta är att slösa med viktiga resurser som kanske kan användas till att upplysa andra förädrar som ännu inte hamnat i SHN-träsket.

Så det vi kan göra är att fortsätta upplysa andra om att Anna Wahlgrens metoder absolut inte är något  man ska utföra på barn över huvudtaget och fortsätta visa alla de uttalanden AW gjort som  tydligt uppvisar vanvård i andan av att det är för barnens bästa. Fortsätt att föra fram all den skriftliga bevisning som går att finna i diverse trådar på AW's föräldraforum där de s.k. kurarna i samma anda, starkt uppbackade av Anna Wahlgren själv,  fortsätter att råda föräldrar att ignorera sina barn och utsätta dem för både psykisk och fysisk misshandel.

Detta måste verkligen få ett slut nu.

Kommentarer
Postat av: hönsmamman

Vad jag förundrades över i de trådar som ifrågasatt hennes metoder var den otroligt barnsliga ton Anna använder i sina svar. Man kan tro att hon är en osäker, uppnosig 14-åring.

2009-05-14 @ 16:26:18
URL: http://kycklingar.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback