På begäran; Neos nya kläder

Tack Lady Dahmer för tipset om Villervallas klänningar:-)

 


Tyvärr var byxorna för långa, men får väl vika upp dem tills han växer i dem...

 

 


Kommentarer
Postat av: Icka

Helt underbart!

Jag kommer också köpa dressen på första bilden.

Han är mycket fin din son. Om våra ungar blir gay kan dom väl bli ihop tycker jag. Jag paxar Neo alltså!

Söndagskram/I.

2010-01-24 @ 09:54:02
URL: http://blog.olicka.se
Postat av: Beyond Eternity

Tack:-)Behövde verkligen en positiv kommentar idag. Självklart sammanför vi dem i så fall, ha, ha!Ja, den lila ärmlösa overallen är super-fin (som alla deras kläder) och färgen är ännu finare i verkligheten, så när jag öppnade paketet blev jag verkligen glatt överraskad. Kan verkligen rekommendera även overallerna med ärm, de är också kanon och jättebra kvalité.

kram M

2010-01-24 @ 10:17:26
URL: http://beyondeternity.blogg.com
Postat av: lady dahmer

underbara!men du! ett tips ang byxorna! Sprätta upp ett litet hål i fållen och peta in ett gummiband eller en rem av nån slag (dragsko) så kan han ha byxorna utan att vika upp!

2010-01-24 @ 22:55:10
URL: http://ladydahmer.blogg.se/
Postat av: Beyond Eternity

Jo jag har tänkt på att göra nån sån lösning...det ska bara bli av också... det finns en del här som jag 'bara' ska fixa till. skäms

2010-01-24 @ 23:25:05
URL: http://beyondeternity.blogg.com
Postat av: marina

Hej!Fiiiin han blev!! Villervalla är verkligen toppen!PS Har du sett facebook-gruppen "vi som vågar kritisera sova-hela-natten och barnaboken"?

2010-02-14 @ 19:32:21
Postat av: Beyond Eternity

Javisst är han fin!:-)

Ska genast leta upp den facebook-gruppen! visste inte att det fanns en sån... tack för tipset!:-)

2010-02-14 @ 19:48:28
URL: http://beyondeternity.blogg.com
Postat av: Li

Åh, kläderna (och barnet såklart) är så fina. De gör sig inte rättvisa på deras hemsida!

2010-03-13 @ 22:48:07
URL: http://inlindaland.blogspot.com
Postat av: emma

snygg blogg (:

2010-04-05 @ 02:32:50
URL: http://tuffidiot.blogg.se/
Postat av: Beyond Eternity

Li; Du har helt rätt...kläderna syns dåligt på villervallas hemsida, tur att man blir glatt överraskad då man får hem dem:-)Emma;

Javisst är den fin:-) det är Lady Dahmer som har designat den:-)

2010-04-05 @ 10:38:32
URL: http://beyondeternity.blogg.se/
Postat av: karin

Åh, han blev ju superfin. Det finns en villervalla outlet här - något jag ska kika efter?

2010-05-12 @ 20:00:26
URL: http://randiga.blogspot.com
Postat av: Beyond Eternity

Finns det? är det mycket billigare än att köpa direkt från dem? Det finns absolut några plagg som du kan få kolla efter, men då är det nästan bättre att jag går in på deras hemsida och via den visar dig vad jag kollat på...skriver till dig via facebook i stället:-)

2010-05-12 @ 20:45:28
URL: http://beyondeternity.blogg.se/
Postat av: Lisa

Gud vad fint!

2010-07-15 @ 09:25:25
URL: http://carl-astrid.blogspot.com
Postat av: Yasmin

fin blogg .. tävling pågår i min blogg om du vill vara me

2010-07-15 @ 10:12:48
URL: http://krafteninommig.blogg.se/
Postat av: Beyond Eternity

Tack:-)

Bloggen är designad av Lady Dahmer

2010-07-15 @ 15:16:09
URL: http://beyondeternity.blogg.se/
Postat av: Nina Ruthström - bloggar från spinnsidan

Jättefina kläder!

2010-07-16 @ 19:18:42
URL: http://bloggande.ninaruthstrom.se
Postat av: Sandra

Jag tror inte att det här handlar om jämnställdhet, snarare att du så gärna önskar dig en dotter. Hur är man funtad om man sätter på sin son en klänning? Håret säger jag ingenting om då han verkligen är jättefin i frisyren.

2010-08-09 @ 13:28:21
URL: http://motherhood.blogg.se/
Postat av: Beyond Eternity

Du har fel Sandra. jag är alldeles super-nöjd med min son.

Du undrar hur man är funtad för att man låter sin 2½-åriga pojke ha en klänning?

Då kan jag i stället undra hur man är funtad och tycka att det är galet när man är styrd av könsrolls-mönster och skulle vägra sin pojke en klänning, ett plagg, tyg, bara för att endast flickor får ha det. Eller att man tvingar in sina barn i trånga vidriga könsroller där flickor bara får leka med dockor o pojkar bara med bilar i stället för att låta dem få vara just barn. Förstår du inte att allt detta är kontruerade roller, som i grund o botten har ett syfte att pojkar ska dominera och och bestämma, medan flickor ska veta sin plats, vara söta och sexiga och behaga. och allt detta med kläder har en stor symbolisk funktion att härbergera dessa könsroller. Jag ställer inte upp på detta. Så långt det är möjligt tänker jag inte vara del i att min son ska formas som dessa snedvridna roller

Och du Sandra, herregud det är ett barn på drygt 2½ år vi pratar om just här ge mig ett enda konstruktivt och vettigt argument för varför han inte skulle få ha klänning på sig?

2010-08-09 @ 13:47:49
URL: http://beyondeternity.blogg.se/
Postat av: Tina Wedin

Jag har en vän som har en son på 4-5 år och han har långt lockigt jättegulligt hår, en dag kom han hem från dagis och sade"- mamma, jag vill klippa mig för alla tror att jag är en tjej" Hon tyckte det var trist men dom ska iväg och klippa honom nån dag nu..Då undrar jag...om man klär sin son i klänning och kjol så kommer ju folk tro det är en tjej, vilket är jobbigt för sonen!(eller kan vara i alla fall??)Är det inte fel väg att gå att klä barnen för att make a statement..jag menar, det är ju dom som får "skit" för det?Känns som man måste i så fall börja någon annan stans..jag vet inte vart eller hur men det känns fel att barnen ska få lida för att föräldrarna vägrar könsroller osv.. Färger är väl en sak men klänning och kjol ÄR ju "kvinnliga kläder", det är ju det man förknippar med kvinnor/tjejer.Eller har jag helt fel tycker du?/Tina

2010-08-11 @ 19:34:28
URL: http://www.tinawedin.se
Postat av: Matilda

Din son är riktigt fräck i klänning tycker inte de finns något fel med att han har det och ingen annan heller för delen. Tycker bara de är coolt :)

2010-08-11 @ 20:26:56
URL: http://mollekindahl.blogg.se/
Postat av: jennie

börjar med att säga att jag absolut inte har nåt emot pojkar med klänning :)

men jag undrar en sak, och nu vet jag inte om du nånsin skrivit nåt om det här, men många säger att de inte vill klä sin dotter i klänning för att det är ett opraktiskt plagg att leka i.

att kläder sydda för killar är mer bekväma.

så kanske det är, även om jag tror att det går utmärkt att leka och klättra och springa i leggings+klänning/tunika.men om det är opraktiskt för tjejer borde det ju vara det för killar också.otroligt söt son, och härliga kläder! :)

2010-08-11 @ 20:45:49
URL: http://diverseord.blogspot.com
Postat av: Syster C - långt ifrån lagom och nästan perfekt...

I love villervalla! Så snygga och praktiska. Min dotter har den klänningen i blått och svart, den är underbar. Lagom lång att leka i oxå:-)

Toksöt son!

2010-08-11 @ 21:33:06
URL: http://systerc.se
Postat av: Beyond Eternity

Tina

Jag ger samma svar här som i LD's blogg:-)Tina

Jag gav inte min son en klänning för att göra ett "statement". Han hade själv upptäckt att det fanns barn på dagis som hade klänningar och han undrade varför han inte hade någon och sa också vid flera tillfällen att han ville ha en känning....och eftersom jag vill ge honom möjligheter (så länge som jag inte anser att det är direkt skadligt) och inte begränsa honom så finns det ingen anledning att jag inte skulle köpa en klänning likväl som jag hade köpt ett par byxor.Och faktum är att det det är tvärtom mot vad du säger, det är ju faktiskt barnen som i längden får lida JUST FÖR att dem tvingas in i snäva könsroller, inte för att de har fått valmöjligheter.

2010-08-11 @ 22:18:05
URL: http://beyondeternity.blogg.se/
Postat av: Beyond Eternity

Jennie

Tack:-)

Jo trånga slimmade klänningar med en massa pråliga grejer o spetsgrejjer är absolut direkt olämpligt att ens sätta på något barn oavsett kön...att klä sina barn i klänningar som de måste vara rädda om så att de inte går sönder, typ att tyllkjolen går sönder osv är inte alls ok..

Så därav att jag valde en tunika/klänning från Villervalla, den är inte tajt och när han har haft den på sig så har han alltid haft någon form av byxor/leggings också...

2010-08-11 @ 22:23:15
URL: http://beyondeternity.blogg.se/
Postat av: Beyond Eternity

Matilda och Syster C

Tack:-) Ja han är verkligen tok-söt;-)

2010-08-11 @ 22:24:36
URL: http://beyondeternity.blogg.se/
Postat av: jennie

ja, klart att spetsgrejer o tjafs är olämpligt att leka i :)jag menade mer just den typen av klänningar din son har på bilden.. att de funkar lika bra som en kortare tröja. på alla barn.(jag har en kompis, han fick inte komma in på krogen, vi hade båda saronger på oss. jag var välkommen, inte han. vakterna hade såklart inget vettigt svar, förutom att 'män går inte i kjol)

2010-08-11 @ 22:45:57
URL: http://diverseord.blogspot.com
Postat av: Lovisa

Men tjejer då? Alltså, jag fattar inte vad föräldrar tänker när de sätter på sin dotter BYXOR. Det är ju ett plagg som man förknippar så starkt med pojkar/män, stackars barn som tvingas till sådant!Catch my drift? Det var inte så länge sen som det var en omöjlighet för kvinnor att ha byxor, liksom det verkar vara en omöjlighet för killar att ha klänning nu. Det fanns motståndare då, liksom nu.

Att folk blir så upprörda nu är rätt talande faktiskt. Och då menar jag inte att "man ska låta pojkar vara pojkar, osv", utan att det är okej för flickor att göra saker "som pojkar" - vara tuffa, leka med bilar istället för dockor, osv. In fact, det är nåt att eftersträva, tydligen. Men visar en pojke upp ett mer feminint beteende så är det GUD FÖRBJUDE att min son ska leka med dockor! Han ska INTE växa upp och bli någon flickig jävla mes!Vad blir då resultatet? Ungarna lär sig att det är bra att vara pojke och lite sämre att vara flicka. Helt enkelt. Det är också därför det där med att tjejer började bära byxor gick rätt bra - nu är det ju helt accepterat. När kommer klänningar på pojkar accepteras?

2010-08-12 @ 17:50:21
URL: http://sidekickbloggen.blogg.se/
Postat av: Beyond Eternity

Tina...eller ska jag kalla dig Tessan eller Mia N?Varför skriver du under olika namn och mail-adresser?

2010-08-12 @ 23:02:09
URL: http://beyondeternity.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback